Estratègia de l’oposició

Feijóo no s’atreveix amb protestes ni campanya de firmes contra la sedició després del fracàs amb els indults

El PP organitzarà mítings monogràfics per denunciar la rebaixa de les penes de presó als independentistes

Feijóo no s’atreveix amb protestes ni campanya de firmes contra la sedició després del fracàs amb els indults

JAVIER LIZÓN / EFE

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP va naufragar en la campanya de firmes contra la concessió dels indults l’estiu del 2021 i no vol arriscar-se a un nou fracàs que pugui ser tan evident. Tampoc li va sortir bé llavors la manifestació a la plaça de Colón a la qual van acudir amb Vox i Ciutadans. L’assistència no va arribar ni de lluny al ‘primer Colón’, del 2019, quan aquestes tres formacions van demanar eleccions després que la Moncloa anunciés que acceptaria la figura d’un «relator» per a les reunions entre els sobiranistes i el PSC.

Aquesta vegada, davant l’anunci del Govern de coalició de derogar el delicte de sedició per substituir-lo per un altre amb penes de presó menors, els populars es limitaran a organitzar mítings monogràfics per tot Espanya. Ja van fer alguns actes la setmana passada, a Logronyo, Toledo, Saragossa, València i Càceres, per pressionar els socialistes als seus territoris, i continuaran en els pròxims dies en altres ciutats. Segons fonts de la direcció, no hi ha data encara per fer-ne algun a Catalunya, malgrat que són els independentistes els que van participar en el procés els que es beneficiaran de les rebaixes de condemnes.

«En defensa d’un gran país», el lema

Notícies relacionades

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat evitar aquestes dues línies vermelles (firmes i manifestacions) per mostrar el rotund rebuig d’una reforma legal que considera que Pedro Sánchez està escometent per acontentar ERC i poder aprovar els Pressupostos Generals d’aquest any i seguir a la Moncloa. Vox, de fet, va convocar una protesta a Barcelona aquest dissabte i Santiago Abascal només va aconseguir aplegar 300 persones.

El coordinador general dels populars, Elías Bendodo, ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa que amb aquests «actes» en «diferents ciutats d’Espanya» volen que els «afiliats, simpatitzants i també els ciutadans» sense carnet «notin el missatge clar del PP» en contra de la rebaixa de la sedició. «En defensa d’un gran país» serà el lema que es veurà imprès als cartells dels mítings.