Declaració institucional

Feijóo revertirà la refoma de la sedició si arriba a la Moncloa

«El PSOE ha desprotegit el nostre país», ha declarat el líder del PP

Feijóo revertirà la refoma de la sedició si arriba a la Moncloa

JAVIER LIZÓN / EFE

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Paloma Esteban

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquesta tarda que, si arriba a la Moncloa, «revertirà» la reforma legal que beneficiarà els dirigents independentistes acusats de sedició. El PSOE i Unides Podem han registrat aquest divendres una proposició de llei al Congrés per substituir el delicte de sedició per un altre de «desordres públics agreujats» amb una pena màxima de cinc anys. En el Codi Penal actual aquesta condemna podia arribar fins als 15 anys en cas que els que la cometin siguin autoritats. Oriol Junqueras, líder d’ERC, per exemple, va ser condemnat a 13 anys per sedició.

«El PSOE ha fugit de la moderació, la centralitat i el constitucionalisme. El PSOE ha desprotegit el nostre país. Jo no em mouré del meu compromís de defensar-lo. El meu partit donarà una alternativa a l’Espanya que no se sent representada en les formes i en el fons de Pedro Sánchez», ha declarat Feijóo en una declaració institucional a la seu de Génova.

El dirigent conservador ha arribat aquest matí a Madrid de l’Equador, última escala a la gira llatinoamericana que l’ha tingut fora d’Espanya una setmana. Sobre dos quarts de tres del migdia, el PP ha informat que Feijóo havia traslladat als seus col·laboradors que volia «dirigir-se al seu país de manera urgent després del greu anunci realitzat ahir pel president del Govern a petició de l’independentisme català».

Notícies relacionades

Inés Arrimadas, presidenta de Ciutadans, ha demanat al PP, sense èxit, que presenti una moció de censura. A Génova l’han descartat perquè està abocada al fracàs, ja que no podrien reunir els vots necessaris per tombar Pedro Sánchez. A més, han aprofitat per recordar a Arrimadas que ella no es va presentar ni tan sols a la investidura a Catalunya, el 2017, quan va ser la més votada en les eleccions d’aquell mes de desembre, després de la declaració unilateral d’independència.

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha recordat al PP i Ciutadans que ell ja va presentar una moció de censura l’octubre del 2020 i els populars (llavors liderats per Pablo Casado) i els liberals hi van votar en contra. Abascal, que porta sense fer una roda de premsa des de febrer, ha informat que atendrà els mitjans de comunicació dilluns vinent.