Visita a l’Hospitalet del líder del PP

Feijóo: «Seria bo per a la credibilitat del Govern espanyol a Catalunya que s’executés el que es pressuposta»

El líder del PP remarca, a compte de l’assalt de la tanca de Melilla, «que és curiós que a Espanya els que més dubten de l’Executiu siguin els seus socis»

  • Resta tota credibilitat a l’enquesta del CIS i exigeix que s’acabin les enquestes amb diners públics «per donar moral a la parròquia socialista»

Feijóo: «Seria bo per a la credibilitat del Govern espanyol a Catalunya que s’executés el que es pressuposta»

José Jácome / Efe

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En plena negociació pressupostària entre el Govern del PSOE i Unides Podem i ERC, en què el debat de com obtenir garanties, per part catalana, que allò que es pacti sobre els Pressupostos Generals de l’Estat, es compleixi, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha volgut dir-i la seva. Així, després d’una visita a una empresa de l’Hospitalet, ha afirmat que «seria bo per a la credibilitat del Govern espanyol que s’executés el que es pressuposta, una cosa que no es compleix des de fa diversos exercicis a Catalunya». El líder de l’oposició ha asseverat que complir els acords pressupostaris a Catalunya «és un deure» que s’anota per a una eventual presidència del Govern central.

Núñez Feijóo ha volgut també treure’s de sobre les acusacions dirigides a la seva força sobre un presumpte incompliment de la Constitució, per bloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial. «¿Des de quan no arribar a un acord és inconstitucional?», es va preguntar abans d’assenyalar que, al principi del diàleg amb el PSOE sobre la qüestió es van establir dos pilars sobre els quals sustentar el debat: l’aprofundiment de la independència judicial i la despolitització de la justícia. «Al cap de tres mesos ens hem trobat que el Govern anava en direcció contrària, anul·lant les sentències del Tribunal Suprem i permetent que els polítics condemnats redactin el Codi Penal», amb referència a l’anunciada derogació del delicte de sedició.

Notícies relacionades

El president del PP, això sí, va mig tancar files amb l’Executiu sobre els incidents de la tanca de Melilla, de juny i la polèmica per si hi va haver actuació de la policia marroquina a territori espanyol. «Abans de donar suport a una comissió d’investigació volem que el ministre Fernando Grande-Marlaska comparegui. I si dona explicacions esclaridores no anirem més enllà. I si se certifiquen les presumptes falsedats», amb referència a l’asseveració fa mesos que la policia marroquina no havia penetrat a territori espanyol» actuarem en conseqüència. «En qualsevol cas», va dir Feijóo traient punta a la bel·licositat en aquest assumpte d’ERC i EH Bildu, «a Espanya es dona el curiós cas que els que més desconfien del Govern no és l’oposició, sinó els seus socis».

En la línia argumental habitual del PP, el seu líder va restar tota credibilitat a l’enquesta del CIS coneguda aquest mateix divendres. «5,5 punts», amb l’avantatge que té Sánchez sobre Feijóo, segons el sondeig, «són, en veritat, els punts que nosaltres li traiem al PSOE», va argüir abans d’assenyalar que «ja n’hi ha prou de gastar diners públics en enquestes que volen els socialistes per donar moral a la seva parròquia».