Revalidació de càrrecs a ERC

Junqueras insta el PSC a «reconciliar-se amb la societat per poder pactar pressupostos»

Rovira assegura que el partit serà «molt discret» per no posar en perill el resultat de la reforma del delicte de sedició

Junqueras insta el PSC a «reconciliar-se amb la societat per poder pactar pressupostos»

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
ACN

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que el PSC primer ha de fer passos per «reconciliar-se amb un 80% de la societat catalana per poder pactar pressupostos». En una entrevista a TV-3 simultània amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, Junqueras també ha insistit a demanar a Junts que aprovi els comptes de la Generalitat que «ells mateixos han elaborat». Per la seva banda, Rovira va negar que ella hagi rebut cap visita del PSOE similar a la que assegura haver tingut l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per intentar pactar el seu retorn. A més, Rovira ha apostat per la «discreció» sobre la reforma del delicte de sedició per «no posar en risc el resultat». Tots dos han sigut revalidats com a president i secretària general d’ERC, respectivament.

«Quan el PSC faci passos en aquestes direccions, segur que hi ha moltes coses amb què ens podem posar d’acord. Però és molt important que primer el PSC tingui voluntat per posar-se d’acord amb la societat catalana», ha argumentat Junqueras preguntat per si està disposat a aprovar els pressupostos del 2023 amb els socialistes catalans.

Segons Junqueras, primer el PSC ha de fer passos per «reconciliar-se amb el 80% que, segons diu, hi ha en la societat catalana en contra de la repressió, a favor d’una negociació «sincera i franca» amb l’Estat, a favor que el futur polític de Catalunya es decideixi votant, que volen que els trens funcionin i que arribin els fons europeus. I ha remarcat que, de moment, Rodalies no funciona i els fons europeus no arriben.

El recent revalidat president d’ERC ha defensat que la taula de negociació ha donat «fruits» en l’àmbit antidepressiu però ha afegit que no s’ha de convertir en una «subhasta pública» ni en «un exercici d’anar penjant-se medalles tots els dies».

En la mateixa línia, Rovira ha dit que el partit serà «molt discret» per no posar en perill el resultat de la reforma del delicte de sedició. «Hauria de permetre’ns poder defensar un projecte clarament independentista en una societat democràtica. Hi anem treballant i quan hi hagi un acord, ja s’explicarà», es va limitar a dir.

«Perduts en batalles internes»

Junqueras ha lamentat, una vegada més, que Junts no s’assegui a la taula de diàleg amb l’Estat. «Com més treballi junt el conjunt de l’independentisme i de demòcrates, més forts serem. Per això és tan trist, preocupant i inquietant que hi hagi independentistes perduts en batalles internes. Desitgem que puguin resoldre els conflictes interns i els casos de corrupció que arrosseguen», ha dit.

Notícies relacionades

Tant Junqueras com Rovira han defensat que a ERC no hi ha convulsió i el president del partit ha assenyalat que els qui tenen convulsions són els que es barallen per si han de sortir del Govern, els que tenen casos de corrupció i el 3%, i els que no saben gestionar Rodalies a Catalunya.

Rovira ha assegurat que mai ha rebut cap visita del PSOE des que és a l’exili per oferir-li tornar. «Si haguessin vingut m’hauria assegut per explicar la constant repressió que vivim. Tenen prevenció de reunir-se amb representants que hem estat involucrats amb l’1 d’octubre», ha dit i després ha afegit que desconeixia la visita que Puigdemont assegura haver tingut.