Memòria Democràtica

Sánchez: «Una democràcia no ret homenatge ni als dictadors ni als seus sequaços»

  • El president surt en defensa de la Llei de Memòria Democràtica i l’exhumació de militars franquistes

Sánchez: «Una democràcia no ret homenatge ni als dictadors ni als seus sequaços»

Iñaki Berasaluce / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dissabte en un acte celebrat a Vitòria que «una democràcia no ret homenatge ni als dictadors ni als seus sequaços», en relació amb l’aprovació de la Llei de Memòria Democràtica i les exhumacions de militars franquistes, i ha assegurat que Espanya és «un país millor» després de l’entrada en vigor de l’esmentat text legal.

Sánchez ha llançat aquestes declaracions en la presentació de les candidates del PSE-EE per a les pròximes cites electorals. El president del Govern ha anunciat que Cristina González serà l’opció socialista per a la diputació general d’Àlaba, i Maider Etxebarria representarà a l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz el PSOE, que ha definit com «el partit que defensa la classe treballadora».

Espanya amb memòria

«Després de l’aprovació de la Llei de Memòria Democràtica i les exhumacions (dels generals Gonzalo Queipo de Llano i Francisco Bohórquez) reivindiquem que una Espanya amb memòria és una millor Espanya, i això també ho hem aconseguit des del Govern», ha assenyalat Sánchez.

El president del Govern ha ressaltat els més de 100 anys d’existència del PSOE, «el partit més antic, però també el més jove perquè mira cap endavant», i el que, segons ha declarat, representa l’única ideologia que queda per donar resposta solidària als desafiaments que genera la situació internacional.

En la seva intervenció, Sánchez ha assegurat que la desigualtat és l’actual desafiament de les societats i ha assenyalat que l’actual Executiu ha donat un «impuls definitiu» a la cogovernança, una qüestió «que no deixa de ser el respecte a l’autogovern i al títol vuitè de la Constitució». I ha afegit: «Alguns es queixen que això de la cogovernança no funciona gaire bé. Doncs parlem de com millorar-ho».

Impostos

Notícies relacionades

En relació amb la càrrega fiscal que suporten els espanyols, el president ha insistit que el seu Executiu continuarà amb la seva intenció d’«aprovar uns impostos perquè els que siguin a dalt recolzin els que són a baix», especialment en les actuals «circumstàncies tan dramàtiques» que ha provocat la guerra a Ucraïna.

Sánchez ha aprofitat la seva intervenció per criticar el Partit Popular i ha remarcat «la gran diferència» que hi ha entre l’Executiu central i l’oposició. «En un context tan difícil com l’actual, el Govern planteja una solució a cadascun dels problemes. Al davant tenim una oposició que només planteja problemes a totes les solucions», ha remarcat.