Polèmica a les xarxes

Junts estudia si sanciona el col·laborador de Laura Borràs que va impulsar el compte fals de Joana Masdeu

El partit considera que Dalmases «ha admès» que va intimidar una periodista i per ara dona el cas «per tancat»

Junts estudia si sanciona el col·laborador de Laura Borràs que va impulsar el compte fals de Joana Masdeu

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

La comissió de garanties de Junts estudiarà si sanciona l’assessor de Laura Borràs que va impulsar el compte fals a Twitter de la presumpta periodista Joana Masdeu per defensar el diputat Francesc de Dalmases. ‘Nació Digital’ va acreditar que l’usuari creat, que va ser suprimit quan professionals de mitjans de comunicació i dirigents com Jordi Sànchez van deixar en evidència que era un ‘fake’, estava vinculat al telèfon mòbil de Rai López, membre del Consell Nacional del partit i que es presenta com a adjunt al secretari d’organització de Junts, David Torrents.

Notícies relacionades

Així doncs, el mateix òrgan que va elaborar l’informe intern sobre la intimidació de Dalmases a una periodista de TV-3 tindrà ara sobre la taula la decisió de si amonesta o, com demanen algunes veus del partit, s’aparta el col·laborador de Borràs. La presidenta de la comissió de garanties, Magda Oranich, ja va denunciar haver rebut pressions per part de Borràs i de la seva òrbita per canviar el sentit de la investigació sobre Dalmases, que va ratificar la conducta del dirigent el 9 de juliol als estudis de la televisió pública.

Aquest divendres, el portaveu de Junts, Josep Rius, ha considerat que el diputat, que va dimitir com a vicepresident del partit la setmana passada però que manté el seu escó, «va venir a admetre els fets» a la carta que va enviar ahir a la comissió de l’estatut del diputat, que ha posat en marxa el procés per sancionar-lo. Rius ha assegurat que en la reunió de l’executiva de dijous a la tarda no es va parlar de la situació de Dalmases i tampoc de les afectades que, a través d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, han manifestat que s’han vist perjudicades per la conducta del dirigent. «Amb la seva dimissió ho donem per tancat», ha afirmat.