Codi de conducta

Francesc de Dalmases reconeix ara per carta que va intimidar una periodista del ‘Faqs’

El diputat de Junts no compareixerà en la comissió que ha posat en marxa el procés per sancionar-lo perquè està de baixa mèdica

Francesc de Dalmases reconeix ara per carta que va intimidar una periodista del ‘Faqs’

OMAR BARÓN / ACN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Abans fins i tot que la comissió de l’estatut del diputat decidís posar en marxa el procediment per sancionar el diputat de Junts Francesc de Dalmases, els membres de l’òrgan s’han trobat una carta del dirigent al seu pupitre. Es tracta d’una missiva a què ha tingut accés EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i en la qual el dirigent reconeix la intimidació que va patir per la seva conducta la periodista del ‘Faqs’ de TV-3 després de l’entrevista que va fer el programa a Laura Borràs el 9 de juliol.

Notícies relacionades

«Accepto que, acabada l’emissió del programa, vaig mantenir una discussió acalorada amb la subdirectora del programa, que, segons ha manifestat, es va sentir intimidada per la situació», afirma Dalmases en la carta. El dirigent recorda que en el seu moment «ja va demanar disculpes», que les va reiterar quan va comparèixer en la comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i que les reitera ara «novament».

La comissió de l’estatut del diputat, presidida pel dirigent de Junts Jaume Alonso-Cuevillas, no ha admès a tràmit per ara la missiva per una qüestió formal. Una vegada oberta la investigació i el procediment per sancionar-lo, se li oferirà la possibilitat de comparèixer, tant personalment a porta tancada com mitjançant un escrit per exposar la seva versió dels fets. Tanmateix, Dalmases ja avança que no podrà comparèixer, perquè està de baixa mèdica, i es remet a les explicacions que va donar el 16 de setembre.