Crisi institucional

El PP troba un nou ariet contra Sánchez: «El senyor X del PSOE que va anar a veure Puigdemont»

No ha passat ni una setmana des que Feijóo va decidir trencar l’acord amb Sánchez per renovar el CGPJ, i tant el Govern com el PP han insistit aquest dimecres, en els seus respectius missatges per consolidar una versió sobre els fets

2
Es llegeix en minuts
Ángel Alonso Giménez
Miguel Ángel Rodríguez

Com que el Govern i el PP no fan més que repetir arguments per defensar la seva versió sobre què va motivar la ruptura de les negociacions sobre un nou poder judicial, i la cosa ja cansa, urgeixen nous motius que facin mal a l’adversari. El Partit Popular n’ha trobat un gràcies a Carles Puigdemont, qui ho anava a dir. L’expresident de la Generalitat va dir el cap de setmana passat que algú del PSOE havia anat a veure’l i aquest dimarts Cuca Gamarra li ha preguntat al president al Congrés «qui és el nou senyor X del PSOE».

En la sessió de control al Govern celebrada a la Cambra, la secretària general i portaveu del PP va insistir: «Qui ha anat a negociar el Codi Penal a la mida dels líders colpistes? ¿Des de quan les lleis es redacten a la seu d’ERC?».

Això fila molt bé amb la primera andanada d’argumentaris polítics cuinats a Génova després de decidir el seu líder,Alberto Núñez Feijóo, que no acordaria amb Sánchez la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) gairebé quatre anys després. El PP va sortir en tromba a dir que el president del Govern «no és de confiança» perquè anteposa pactes amb formacions independentistes abans que acords amb el principal partit de l’Estat junt amb el mateix PSOE. 

Notícies relacionades

Quan Puigdemont va publicar en el seu perfil de Twitter un comunicat sobre aquesta possible reforma del delicte de sedició, va deixar anar una afirmació controvertida. Va revelar que dirigents socialistes havien anat a veure’l a Bèlgica per oferir-li «un bon tracte» sobre això. «Interlocutors» del PSOE que li van donar una expectativa sobre la modificació del Codi Penal. I va afegir això: «Segur que Pedro Sánchez sap de què parlo».

El president no ha fet cap menció a això. Ha desplegat la bateria argumental que ha cuinat la Moncloa després de la decisió de Feijóo. El Govern s’ha esforçat a descriure Feijóo com algú que no és de confiança ni per jugar al parxís i com un líder dèbil, sacsejat pels poders econòmics i mediàtics instal·lats a la dreta.