Crisi institucional

El PSOE es llança a qüestionar el lideratge de Feijóo després del seu cop de porta al CGPJ

  • Alegría qualifica el líder del PP de dirigent «sense autonomia ni lideratge» i l’acusa de fer «oposició» a Espanya

El PSOE es llança a qüestionar el lideratge de Feijóo després del seu cop de porta al CGPJ
2
Es llegeix en minuts
EFE

La portaveu de l’Executiva Federal del PSOE i ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha acusat el PP d’«insubmissió constitucional» i ha dit que, amb la suspensió de les negociacions per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Alberto Núñez Feijóo queda qüestionat per dirigir el seu partit i ser candidat a presidir Espanya.

La renovació d’aquest òrgan «no és una decisió, és una obligació que s’ha de complir sí o sí. No hi ha excuses», ha puntualitzat Alegría en unes declaracions enviades pel seu partit.

«Han passat 72 hores des que el PP anunciés a través d’un comunicat que de nou tornava a la insubmissió constitucional», ha lamentat la portaveu: «En aquest país cal recordar-li al PP que la Constitució es compleix des del primer fins a l’últim dels seus articles, i cada dia de l’any, estiguis en el Govern o en l’oposició».

El PP va suspendre les negociacions amb el PSOE per renovar el CGPJ, amb un mandat que fa gairebé quatre anys que està caducat, amb l’argument que Pedro Sánchez manté la intenció de reformar el delicte de sedició.

En aquest sentit, Alegría ha esmentat que el PP «porta encadenant excuses gairebé quatre anys». «Fins a quin punt els espanyols poden estar tranquils davant un dirigent a qui condicionen constantment les seves decisions, un dirigent sense autonomia, que es doblega a les pressions de la dreta més reaccionària i sucumbeix a les pressions de les forces ultraconservadores», ha dit la portaveu del PSOE.

Una «irresponsabilitat constant»

Alegría ha afirmat que Feijóo i el PP estan «sumits en una irresponsabilitat constant que ha provocat la crisi més important de la justícia viscuda al llarg de la nostra democràcia» i s’ha preguntat «fins a quin punt els espanyols poden estar tranquils».

Notícies relacionades

La portaveu, per qui Feijóo és un dirigent «sense autonomia ni lideratge a qui li han doblegat la mà», ha afegit que el líder popular «ha perdut l’oportunitat de convertir-se en un veritable patriota, en un veritable home d’Estat».

«El PP i Feijóo ja fa molt temps que van deixar de fer oposició a aquest Govern per fer-l’hi directament al nostre país», ha lamentat Alegría, per qui amb aquesta decisió el líder popular «queda qüestionat no només per dirigir el PP sinó per ser candidat a presidir Espanya».