Castella i Lleó

Mañueco carrega contra els membres de Vox en el seu Executiu: «No m’agraden les desqualificacions»

Critica que el seu vicepresident anomenés Pedro Sánchez «líder d’una banda criminal» i que el conseller d’Ocupació frivolitzés amb els aturats

2
Es llegeix en minuts
EFE

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha assegurat, respecte a les paraules que aquest dimarts va dir en el ple el seu vicepresident, Juan García-Gallardo (Vox), en les quals anomenava «líder d’una banda criminal» el president del Govern, Pedro Sánchez, que a ell no «li agraden les desqualificacions ni els exabruptes».

Així mateix, quan aquest dimecres, a les portes de l’hemicicle, li han preguntat per les declaracions del conseller d’Ocupació, Mariano Veganzones (Vox), en les quals va assegurar que a Castella i Lleó «no fan falta treballadors, sinó ganes de treballar», Mañueco ha demanat «no frivolitzar» amb un assumpte «especialment rellevant».

«Saben que la meva manera de fer política es basa en els arguments, en les raons, amb respecte al discrepant», ha expressat el president de la Junta sobre les paraules de García-Gallardo, i ha afegit que a ell no «li agraden les desqualificacions ni els exabruptes ni qualsevol altre tipus de consideració, vinguin d’on vinguin». En aquest sentit, ha assegurat que «creu que té l’autoritat moral suficient» per «demanar a tothom» que cal abaixar el to.

D’aquesta manera, repreguntat per les paraules del seu vicepresident, que no va retirar les seves acusacions malgrat les dues peticions que li va fer el president de les Corts, Mañueco ha indicat que no tenia «res més a dir» sobre el tema, ja que va ser el mateix president de la Cambra, Carlos Pollán (Vox), el que va ordenar retirar-les del diari de sessions.

Finalment, sobre les declaracions del responsable d’Ocupació, Mañueco ha remarcat que es tracta d’un tema «especialment rellevant en el qual no es pot frivolitzar», perquè la Junta està «compromesa amb totes les persones que tenen necessitat de treballar», ja que, «mentre hi hagi un sol aturat, la Junta batallarà», perquè Castella i Lleó és una «terra d’oportunitats», ha conclòs.

Conflictes per García-Gallardo

Notícies relacionades

El d’ahir no és, ni de bon tros, l’únic problema que declaracions dels seus socis de govern han generat a Fernández Mañueco. El més sonat, i pel qual va haver de demanar «disculpes i perdó», va tenir lloc al maig.

El president castellanolleonès es disculpava per si alguna persona o entitat «s’ha pogut sentir molesta o ofesa» per les paraules del vicepresident, Juan García-Gallardo (Vox), quan va dir a una procuradora del PSOE que té una discapacitat que li respondria «com si fos una persona com totes les altres».