Política

Feijóo trasllada als corresponsals estrangers que no vol un Govern «a qualsevol preu» condicionat per Vox

El líder del PP també destaca la tranquil·litat que aporta Tajani al Govern de Meloni i insisteix a desmarcar-se de les polítiques de Liz Truss

Feijóo trasllada als corresponsals estrangers que no vol un Govern «a qualsevol preu» condicionat per Vox

Daniel Pérez / Efe

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha traslladat als corresponsals estrangers la visió del PP sobre la situació econòmica i les receptes que planteja el seu partit per superar la crisi, deixant clar que la seva política fiscal no té res a veure amb la de l’ex primera ministra britànica Liz Truss.

També han conversat sobre el nou Govern italià que capitaneja Giorgia Meloni o la política d’aliances del Partit Popular, on ha deixat clar que ell no vol un Govern «a qualsevol preu» condicionat per Vox, segons han informat a Europa Press fonts presents en la reunió.

Feijóo ha mantingut una trobada de gairebé dues hores a la seu del PP amb el Cercle de Corresponsals Estrangers –a petició d’aquesta associació–, on ha contestat a més d’una vintena de preguntes dels periodistes de mitjans de comunicació de diferents països.

A la reunió –que des de ‘Génova’ qualifiquen d’«útil» i fructífera– també eren presents diversos col·laboradors del líder dels ‘populars’ i el vicesecretari d’Institucional i eurodiputat del PP, Esteban González Pons.

«Trobada amb corresponsals estrangers en la qual els he traslladat la nostra visió sobre la situació econòmica i les nostres solucions per superar aquesta crisi», ha escrit el mateix Feijóo en un missatge en el seu compte oficial de Twitter.

Desmarcat de la política de Truss

Després d’una intervenció inicial del cap de l’oposició davant els corresponsals, ha contestat a les seves preguntes sobre temes diversos: la política fiscal del PP; el nou corredor verd entre Marsella i Barcelona (BarMar) davant el MidCat; el Govern de Meloni a Itàlia, la política d’aliances del PP o les relacions internacionals amb Iberoamèrica, entre altres assumptes.

En línia amb les seves declaracions públiques d’aquest dilluns després de participar en un acte sobre els joves en Madrid, Feijóo ha tornat a desmarcar-se de les polítiques fiscals de Liz Truss i ha deixat clar que el que planteja el PP no hi té res a veure.

Segons ha explicat, la seva formació advoca per una rebaixa fiscal «temporal» de l’IRPF a les classes mesurades i baixes per afrontar l’alta inflació i una rebaixa de l’IVA dels productes bàsics de la cistella de la compra, segons han assenyalat a Europa Press les fonts consultades.

En la reunió també s’ha parlat del nou Govern de Meloni i Feijóo ha reconegut als periodistes estrangers que aporta «tranquil·litat» el fet que Antonio Tajani hagi sigut nomenat nou ministre d’Afers Exteriors, ja que va ser president del Parlament europeu i té una dilatada trajectòria europeista.

A més, des del PP han destacat que en els primers passos que està fent el Govern italià de Meloni no es percep «una ruptura amb l’europeisme», una cosa que contrasta amb els seus missatges des de l’oposició i en campanya electoral.

Apostar per un govern sense Vox

A preguntes dels periodistes, Feijóo també s’ha pronunciat sobre la seva política d’aliances, deixant clar que el PP és un partit de centredreta, constitucionalista i que defensa l’Estat de les Autonomies. A més, ha recordat la seva traçabilitat aquests anys, després d’haver arribat al Govern de la Xunta de Galícia en quatre ocasions amb majoria absoluta.

Notícies relacionades

Feijóo ha destacat davant els corresponsals que aspira a un Govern en solitari i que té dret a fer un Govern en minoria sense Vox. «Vull un Govern però no a qualsevol preu», ha manifestat, segons fonts presents en la trobada.

Durant la trobada també han conversat sobre el ‘BarMar’, el nou corredor verd entre Espanya i França que connectarà Barcelona amb Marsella i que ha deixat enrere el gasoducte MidCat. El líder dels ‘populars’ ha insinuat que aquest nou projecte alenteix els terminis i que al final ha passat el que volia França i Enmanuel Macron, segons les fonts consultades.