Palau de Miraflores

Zapatero visita Nicolás Maduro a Caracas

  • Zapatero ha tingut un paper destacat en els processos de diàleg entre l’oposició i el Govern veneçolà

Zapatero visita Nicolás Maduro a Caracas
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha mantingut una reunió aquest dilluns amb l’expresident del Govern d’Espanya José Luis Rodríguez Zapatero al Palau de Miraflores, ubicat a Caracas.

La reunió s’ha desenvolupat després que Zapatero participés en un fòrum on ha celebrat que els Estats Units estiguin dialogant amb el Govern veneçolà, mentre ha manifestat el seu suport a la participació de Veneçuela en les converses de pau entre el Govern de Colòmbia i l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN), segons ha recollit l’Executiu de Veneçuela en un comunicat.

En aquest sentit, l’exmandatari espanyol ha afirmat que «aconseguir que el grup guerriller renunciï a la violència és un gran objectiu» que beneficiarà ciutadans tant de Colòmbia com de Veneçuela, especialment a la frontera en comú, ja que provocaria que «altres violències es redueixin o desapareguin».

Zapatero ha tingut un paper destacat en els processos de diàleg entre l’oposició i el Govern veneçolà, reiterant que l’única via per solucionar el conflicte és el diàleg.

Notícies relacionades

Des del 2015 ha seguit de prop els processos de diàleg a Veneçuela i el 21 de novembre del 2021 va ser al país com a observador internacional en les eleccions locals i regionals veneçolanes.

«Jo desitjo que el diàleg es recuperi després de les eleccions. La democràcia és un diàleg continu», va remarcar Zapatero al referir-se a les negociacions a Mèxic entre el govern i l’oposició amb l’auspici de Noruega, suspeses l’octubre del 2021, segons ha detallat el Govern veneçolà.