«Mai s’han pagat tants impostos»

El PP critica els Pressupostos per «antisocials» amb «contrapartides» per a ERC i Bildu

Feijóo retreu a l’Executiu que parli d’«increment de despesa social» quan els espanyols «mai han pagat tants impostos»

Gamarra insisteix que és el torn de la tramitació parlamentària i posa l’accent en les exigències de Bildu per als presos condemnats per terrorisme i la taula de negociació que continua demanant ERC

El PP critica els Pressupostos per «antisocials» amb «contrapartides» per a ERC i Bildu
1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El PP ha sortit molt dur contra els nous Pressupostos Generals anunciats pel Govern de coalició, els tercers que pacten PSOE i Unides Podem i que tenen garantit el suport dels socis d’investidura de Pedro Sánchez. La portaveu popular al Congrés, Cuca Gamarra, va assegurar que el seu partit «hauria volgut rebre una trucada per pactar els comptes que necessita Espanya», però no hi va haver un sol contacte entre els dos partits majoritaris.

Just abans Alberto Núñez Feijóo va carregar directament contra el president del Govern i la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, per acordar uns Pressupostos «antisocials» que no tenen en compte la situació de les rendes mitjanes i baixes. El líder del PP va retreure a l’Executiu que parli d’«increment de despesa social» quan els espanyols «mai han pagat tants impostos». «Aquests Pressupostos sense rebaixes fiscals l’any 2022 són uns PGE des del punt de vista de la renda mitjana i baixa antisocials», va insistir.

El PP està donant la batalla fiscal des de fa setmanes i no té intenció de fer-ho. Per a Feijóo un dels principals problemes del paquet fiscal anunciat per María Jesús Montero és precisament que les rebaixes fiscals incloses entraran en vigor el gener del 2023, deixant fora els mesos més difícils de l’any actual per la crisi energètica i de preus.

Notícies relacionades

Durant la seva visita a la Fira Internacional de les Fruites i Hortalisses a Ifema, el líder conservador va ironitzar que sigui «notícia» que el Govern es posa «d’acord amb si mateix», una cosa que, segons la seva opinió, demostra que es tracta d’un Executiu «dividit i enfrontat». A més, va recordar que ara ha d’acordar els comptes públics amb els seus socis d’ERC i Bildu.

I precisament per aquests suports parlamentaris, Gamarra va elevar el to des del Congrés. «Només coneixem que es va arribar a l’acord amb nocturnitat i traïdoria», va dir la portaveu, insistint que ara és el torn de la tramitació parlamentària. «Ja han desfilat diferents partits que han recordat les partides extrapressupostàries. Bildu ja s’ha encarregat de recordar que aquest és un any en què tots els presos condemnats per terrorisme han d’estar amb millor situació parlamentària i ERC, la taula de negociació,» va concloure.