Gestió local

ERC escollirà aquest dissabte candidat a Santa Coloma amb el nom de Rufián sobre la taula

El republicà s’enfrontaria amb l’actual alcaldessa, la socialista Núria Parlon, que governa amb àmplia majoria

ERC escollirà aquest dissabte candidat a Santa Coloma amb el nom de Rufián sobre la taula

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
ACN

Gabriel Rufián podria ser nomenat dissabte oficialment com a candidat d’ERC a Santa Coloma de Gramenet. L’assemblea local del partit que ha de validar la candidatura se celebra aquest cap de setmana i el nom del líder dels republicans a Madrid sona amb força des de fa mesos. Ni el mateix Rufián ni el seu entorn, tanmateix, confirmen per ara aquesta opció. «M’ho estic pensant», va dir fa quinze dies des del Congrés dels Diputats a preguntes dels periodistes. Tanmateix, Rufián va admetre que «seria bo» poder ajudar a canviar l’actual govern socialista de la ciutat. Aquest mateix dimarts, l’entorn de Rufián manté que no hi ha cap decisió presa ni cap anunci a fer perquè el mateix Rufián encara li dona voltes.

Si es confirma la candidatura deGabriel Rufián, Santa Coloma de Gramanet viuria un interessant pols polític a les eleccions municipals de la pròxima primavera. El líder republicà s’enfrontaria a les urnes a l’actual alcaldessa de la ciutat, la socialista Núria Parlon, que governa amb una amplísima majoria.

Notícies relacionades

De fet, el PSC compta amb disset de 27 regidors del ple colomenc i el 2019 va aglutinar més del 50% dels vots. Respecte al 2015, Parlon va obtenir en els últims comicis 5.500 vots i tres regidors més. Per la seva banda, ERC compta actualment amb només tres representants i és l’última força en el consistori, per darrere dels comuns i Cs.

El de Rufián seria també el segon ‘fitxatge estrella’ els republicans per a les municipals a l’àrea metropolitana. Al juny, la militància d’ERC a l’Hospitalet ja va escollir Jaume Graells com a alcaldable a la ciutat governada per Núria Marin. Graells va ser regidor socialista fins que va denunciar les irregularitats del Consell Esportiu que s’investiguen als jutjats.