Crisi política a Catalunya

La consellera Alsina es fa militant de Junts

«En els moments difícils és quan més valor té arremangar-se», argumenta la consellera d’Acció Exterior

La consellera Alsina es fa militant de Junts

ACN

2
Es llegeix en minuts

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha formalitzat aquest cap de setmana la seva militància a Junts per Catalunya. Victòria Alsina sempre ha mostrat el seu compromís amb Junts. I més d’un cop ha expressat públicament que «no hi ha compromís més ferm que representar el projecte de Junts des del Govern de Catalunya, des del govern del teu país». Ahora, la consellera ha decidit fer un pas més i fer-se militant de Junts. Alsina ho justifica afirmant que és en els moments complicats «quan més valor té arremangar-se i treballar tot el que sigui necessari», fent referència a la crisi de Gorvern que viuen els socis de coalició Junts i ERC.

La consellera està convençuda que es pot capgirar aquest moment complicat en què es troba el moviment sobiranista, un moment de desconcert, amb una crisi econòmica i social d’abast desconegut, amb un context mundial que presenta moltes incerteses derivades de la guerra d’Ucraïna, la crisi de l’energia, l’emergència climàtica o l’augment dels populismes. «I és en els moments difícils –diu la consellera– quan cal treballar amb més ganes que mai.

Victòria Alsina assegura que s’ha fet militant per ajudar a fer de Junts el partit central de Catalunya, i sobretot per treballar al servei dels ciutadans i de les ciutadanes de Catalunya des de les institucions.

Notícies relacionades

La consellera vol defensar aquesta posició en la reunió de l’executiva de Junts prevista per a avui, la primera a la qual podrà assistir com a consellera militant del partit. Alsina afirma que es fa militant «amb el missatge inequívoc de la necessària permanència de Junts en el Govern de la Generalitat de Catalunya, precisament per assegurar el rumb d’aquest Govern cap a la independència i la representació del 52% de la ciutadania que va votar per avançar cap a aquest objectiu». «I amb la disposició de fer campanya activa arreu del país per convèncer la militància de Junts que hem de ser en el Govern per avançar cap a l’estat català», afegeix.

La consellera d’Acció Exterior va estar aquest diumenge a la Tarraco Arena amb un grup de cònsols per mostrar-los una de les manifestacions més espectaculars de la cultura catalana, el concurs de castells de Tarragona. Alsina, que sempre ha defensat que l’acció exterior comença a casa, va voler donar un símil casteller per justificar el pas que ha fet: «És hora de tancar files, és hora de sumar, és hora de treballar junts per fer possible reptes gegants, reptes il·lusionants».