Debat de política general

Pere Aragonès es treu la pressió de sobre i insisteix que la decisió de trencar o no és de Junts

  • La postconvergència encara no ha concretat les seves peticions per a una negociació exprés

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat la segona sessió del debat de política general aquest divendres llançant un missatge a Junts, després que hagin citat la militància perquè decideixi sobre la seva continuïtat al Govern. Així, ha remarcat que pensa mantenir les institucions al marge de les picabaralles dels partits, i ha recordat que la decisió sobre la continuïtat o no de l’actual Govern està en mans de qui decidirà si segueix o no, és a dir, de Junts. «Espero que es pugui mantenir», ha assenyalat després de lamentar-se que el debat polític aquests dies al Parlament s’hagi centrat més en l’amenaça sobre la qüestió de confiança que en la crisi o la via canadenca

Notícies relacionades

«Necessitem institucions que estiguin al servei de la ciutadania i certs debats, dubtes i soroll no contribueixen a projectar que això estigui sent així», ha etzibat, a l’hemicicle. «Hi ha decisions que no depenen de mi, tothom ha de prendre les decisions amb màxima celeritat. La meva aposta i prioritat és que el Govern actual pugui continuar», ha insistit, demanant un Executiu «compactat» i centrat a donar resposta a la crisi socioeconòmica.

La postconvergència aposta per negociar durant 48 hores amb el president la concreció de les seves tres exigències –taula de diàleg acotada a l’amnistia i l’autodeterminació, unitat a Madrid i direcció estratègica del procés– abans de decidir el contingut de la pregunta de la consulta.