Crisi en el Govern

Salvador Illa avisa Aragonès que és «moment de governs forts»

  • El líder del PSC anuncia que votarà en contra que el president se sotmeti a una qüestió de confiança i considera que «no és temps d’aventures»

Salvador Illa avisa Aragonès que és «moment de governs forts»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

«Són moments per tenir governs forts». Aquesta és la resposta que ha donat el líder del PSC, Salvador Illa, davant un possible Govern en minoria d’ERC si Junts acaba decidint trencar la coalició. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el líder dels socialistes i cap de l’oposició ha deixat caure que «no és temps d’aventures», tot i que no ha volgut aventurar si el posicionament del seu grup serà allargar la mà al president Pere Aragonès per continuar la legislatura. Primer, ha dit, vol «escoltar» com pensa continuar el seu mandat.

Notícies relacionades

Illa sí que ha deixat clar que, davant la crisi econòmica galopant, no és partidari d’una precipitació electoral a Catalunya, tot i que admet que tot està en l’aire fins que es pronunciï el president. En tot cas, ha insistit en la seva mà estesa per aprovar els Pressupostos, oferiment que ha lamentat que hagi sigut reiteradament rebutjat per Aragonès. L’escenari pot canviar si el Govern s’acaba trencant i ERC aposta per continuar la legislatura en un context d’oposició ferotge de Junts. El primer secretari ha avançat que el seu grup votarà en contra de la qüestió de confiança plantejada tant pels postconvergents com per la CUP.

El líder del PSC ha reiterat que la seva vocació és la de construir una alternativa a l’actual Govern i ha fet una crida a fer «política útil» en un moment de màxima complicitat. Sota el seu punt de vista, en aquests moments els partits independentistes estan atrapats en els seus propis «càlculs electorals». A més, ha recordat que va ser ell i no Aragonès qui va guanyar les eleccions, una cosa que ha demanat a ERC que tingui en compte en el cas que la seva aposta sigui governar en solitari.