Convidats de Carles III

Expectació pel retrobament de Felip VI i Joan Carles I a Londres

  • Pare i fill es veuran a la recepció prèvia al funeral d’Isabel II

Expectació pel retrobament de Felip VI i Joan Carles I a Londres
1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Londres, que aquest cap de setmana rep els principals mandataris mundials amb motiu del funeral d’Isabel II, també serà l’escenari d’un esperat retrobament: el del rei Felip VI i el seu pare, Joan Carles I. Des que el monarca emèrit viu a Abu Dhabi –on es va instal·lar el 2020 arran de les investigacions sobre les seves irregularitats financeres, tots dos es van veure el maig passat, després que Joan Carles viatgés a Galícia, però no van transcendir imatges. Aquest diumenge coincidiran en una recepció de Carles III, el nou rei britànic, prèvia al funeral.

Notícies relacionades

Joan Carles ha viatjat per separat de la delegació espanyola. Felip VI, Letizia i la reina Sofia s’han desplaçat des de Madrid amb el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares. Un cop a la capital britànica, l’exmonarca s’allotjarà amb la seva dona en un hotel, mentre que el Rei i Letizia es quedaran a la residència de l’ambaixador d’Espanya.

El Govern i la Zarzuela han explicat que Joan Carles I acudeix als actes després d’haver rebut una invitació a títol personal i en la seva condició d’ex cap d’Estat.