Cisma al Govern

Pere Aragonès «No contemplo la sortida de Junts del Govern»

  • El president adverteix els postconvergents que no es planteja eleccions fins al 2025

  • Fa una crida a aïllar les institucions dels debats interns dels partits i a treballar «sense ultimàtums»

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès ha llançat un avís als seus socis de Govern de Junts, que es debaten entre abandonar o no l’Executiu. El republicà ha assenyalat que si d’ell depèn, pensa esgotar la legislatura, és a dir «eleccions al febrer del 2025». Un desig esperable en situacions normals, però que en plena pugna interna entre socis cobra una altra lectura pel que suposa, també una manera de dir que si els postconvergents abandonen el Consell Executiu pot costar-los un mínim de dos anys de travessia al desert. Una sortida que, contundent, va dir «no contemplar».

Notícies relacionades

En una intervenció en un acte de ‘La Vanguardia’, Aragonès, sense voler entrar a matadegolla contra Junts, sí que va reclamar que s’aïllin les institucions dels debats interns dels partits. «El catalanisme i, en especial l’independentisme, haurien de valorar molt les institucions, perquè per a una nació sense Estat», va dir, l’existència d’aquest autogovern «és clau» per aspirar a cotes majors de poder.

Es va mostrar satisfet amb tots i cadascun dels seus consellers i va demanar que es deixés fer al Govern, sobretot en aquesta tardor que es preveu difícl, «sense ultimàtums»