L’Onze de Setembre

¿Qui anirà i qui no anirà a la manifestació de l’ANC a la Diada?

Nombrosos dirigents polítics i càrrecs institucionals s’han despenjat de la convocatòria entre crítiques a l’Assemblea

  • Manifestació de la Diada de Catalunya 2022: així serà la concentració

¿Qui anirà i qui no anirà a la manifestació de l’ANC a la Diada?

Joan Cortadellas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La manifestació organitzada per l’ANC per al pròxim Onze de Setembre s’està veient embolicada en tensió per l’enfrontament obert d’ERC amb l’entitat per l’enfocament de la convocatòria, molt crític amb l’estratègia dels partits independentistes i, sobretot, amb l’aposta dels republicans per la taula de diàleg. La tibantor ha quedat al descobert mitjançant un degoteig de dirigents i càrrecs institucionals que han anunciat que no participaran en la marxa, que recorrerà l’avinguda Paral·lel i el passeig de Colom de Barcelona.

En contraposició a les crítiques d’Esquerra a l’Assemblea, la plana major de Junts per Catalunya ha deixat clar el seu suport a la manifestació tal com està plantejada i ha confirmat que seran al carrer per reivindicar que el procés reprengui el camí que va quedar aparcat el 2017.

A continuació recopilem qui ha confirmat la seva assistència a la manifestació de diumenge i qui ha anunciat que s’hi absentarà.

¿Qui anirà a la manifestació?

-Tots els consellers de Junts per Catalunya: Jordi Puigneró, Jaume Giró, Victòria Alsina, Gemma Geis, Josep Maria Argimon, Violant Cervera i Lourdes Ciuró.

-La direcció de Junts per Catalunya, amb Jordi Turull i Laura Borràs al capdavant.

-Carme Forcadell, expresidenta del Parlament i de l’ANC, també es manifestarà, tot i que ha assegurat que hi hagi partits o ciutadans que es puguin sentir «exclosos» d’aquesta convocatòria.

-La CUP ha dit sentir-se «còmoda» amb l’enfocament de la manifestació i secunda els retrets al Govern pel full de ruta independentista.

-El Consell per la República, organisme que presideix Carles Puigdemont, ha fet una crida a participar a la manifestació.

-El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i la seva vicepresidenta, Mònica Terribas, també han demanat que s’acudeixi a l’acte de l’ANC «com cada Onze de Setembre».

¿Qui no anirà a la manifestació?

-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, que sí que assistirà, en canvi, a l’acte que Òmnium Cultural celebrarà diumenge al matí.

-Els consellers d’ERC: Laura Vilagrà, Roger Torrent, Tània Verge, Josep Gonzàlez-Cambray, Teresa Jordà, Joan Ignasi Elena i Natàlia Garriga.

-Ernest Maragall, líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona.

-Oriol Junqueras, president d’ERC, s’ha afegit als atacs a l’Assemblea per «excloure el partit majoritari de l’independentisme».

Notícies relacionades

-Dolors Bassa, exconsellera d’ERC, no es manifestarà a Barcelona, però sí a Girona, on la convocatòria és conjunta entre l’ANC i Òmnium.

-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com en anys anteriors, tampoc no hi assistirà perquè no se sent «cridada per qui l’organitza».