Onze de Setembre

Manifestació de la Diada de Catalunya 2022: així serà la concentració

L’ANC organitza a Barcelona una marxa que coincidirà amb el 10è aniversari del procés independentista

Manifestació de la Diada de Catalunya 2022: així serà la concentració

ACN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El procés independentista complirà 10 anys aquest Onze de Setembre, en el qual, després de dues edicions a mig gas a causa de la pandèmia, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) torna a marcar-se el repte d’una manifestació multitudinària a Barcelona. La convocatòria es produeix en un context de tensió en l’independentisme al començament d’un curs polític que estarà marcat per les eleccions municipals del maig.

Prova d’aquestes tibantors és el fet que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi decidit no participar en la manifestació per considerar que l’objectiu dels seus organitzadors és aprofundir en les «divergències» dins del secessionisme, que es debat entre l’aposta pel diàleg amb el Govern central o la tornada a la unilateralitat.

¿Quin és el lema de la manifestació?

L’ANC ha batejat el pròxim Onze de Setembre amb el lema ‘11-S i 1-O: Tornem-hi per vèncer: Independència’ (‘11-S i 1-O: Tornem a fer-ho per vèncer: Independència’) per tal que sigui la societat civil qui porti la batuta, igual com al referèndum unilateral del 2017, del qual aquesta tardor es compliran cinc anys.

¿Quin serà el recorregut?

La marxa ocuparà, principalment, dues artèries de la ciutat de Barcelona. Començarà a l’avinguda del Paral·lel, seguirà pel passeig de Colom i finalitzarà a l’avinguda Marquès de L’Argentera, davant de l’estació de França i als voltants del Parlament. «És un recorregut emblemàtic. Passarem pel passeig de Colom i per davant de Capitania. Hi ha un simbolisme d’aquest colonialisme que ha utilitzat Espanya i que volem denunciar perquè pot reflectir la lluita que fem i que farem per la independència», va argumentar la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu.

¿Quina samarreta s’ha de portar?

La samarreta d’aquest 2022 és de color negre per simbolitzar «la lluita i la no-rendició», emulant la bandera de Santa Eulàlia. «Cridem totes les entitats a participar per superar els temps de pandèmia, perquè no ens rendim davant d’aquesta gran repressió que patim i volem trencar el silenci de manera clara i diàfana», ha afegit Feliu.

Consulta aquí les seus de l’ANC on pot comprar-se la samarreta.

¿A quina hora començarà?

Com cada any, la manifestació començarà a les 17.14 hores, però l’ANC demana anar a l’espai de concentració (a l’avinguda Paral·lel) cap a les 16.30 hores. L’avinguda estarà dividida en 10 punts de trobada i hi haurà trams fins a arribar a l’avinguda del Marquès de l’Argentera que s’hauran de cobrir a dos vials separats per la presència de mobiliari urbà.

¿Com arribar a Barcelona?

Notícies relacionades

Les assemblees territorials de l’ANC organitzen autobusos per desplaçar-se a Barcelona l’11 de setembre. Consulta en aquest mapa els autocars que estan disponibles.

¿Què diu el manifest de la marxa?

El manifest de la Diada de l’ANC crida a preparar-se per a un nou «embat per la independència» abans del 2025 i acusa els partits independentistes d’haver-se «acomodat en les institucions», «sotmès a les ordres de la justícia espanyola per evitar anar a la presó» i «deixat de banda el conflicte amb Espanya». Llegeix aquí el manifest íntegre.