Cara a cara amb Sánchez

Feijóo proposarà un pacte d’estalvi energètic per al sector públic

  • El líder popular replicarà Sánchez al Senat amb la seva pròpia bateria de propostes per disminuir la despesa d’energia

Feijóo proposarà un pacte d’estalvi energètic per al sector públic

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
EFE

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, proposarà dimarts vinent al Senat un pacte d’estalvi energètic del sector públic espanyol, «recomanacions, que no obligacions» per als sectors productius, i un fons per a les empreses en les quals l’energia és determinant per a la seva viabilitat futura. Així ho assegura el president del PP en una entrevista que publica aquest diumenge ‘La Razón’, en relació amb la compareixença del president Pedro Sánchez al Senat per informar sobre el pla d’estalvi energètic, després que Núñez Feijóo l’emplacés a debatre a la Cambra alta.

Fins ara el PP ha votat en contra de les mesures plantejades des del Govern al Congrés per respondre a la crisi econòmica que ha provocat la invasió russa d’Ucraïna. 

El debat de dimarts ja ha servit «perquè el Govern accepti per fi la baixada de l’IVA del gas al 5% i copiï una proposta que vam fer en la Conferència de Presidents que vam celebrar al març a l’illa de La Palma, i que vaig reiterar en el document que vaig remetre a la Moncloa a l’abril», indica el líder del PP. En l’entrevista considera, a més, que el Govern ha recaptat 16.500 milions d’euros més aquest semestre que en el primer semestre de l’any anterior i que «davant d’una crisi com aquesta, s’ha de retornar aquesta recaptació més elevada als ciutadans».

Notícies relacionades

«No sembla raonable que el Govern vulgui utilitzar la recaptació extraordinària per canviar vots per xecs», indica Núñez Feijóo. El líder popular afirma que «el Govern està en la política de ‘jo li dono un xec a aquest col·lectiu, i a aquest altre, i potser així em voten més’». La proposta del PP, afegeix, «és que els ciutadans decideixin en què gasten els seus diners i rebin el que han pagat de més perquè el Govern no ha sigut capaç de controlar els preus. Són dues polítiques impositives totalment diferents. La nostra prioritza l’interès dels ciutadans i l’altra respon als interessos polítics d’un Govern».

«El bo per als transports és un xec per a les persones que fan servir el transport ferroviari de rodalies i el transport de mitjana distancia», diu el líder del PP, que creu que «el missatge que deixa el Govern és que en allò que li interessa diu als ciutadans que no es preocupin, que poden viatjar gratis, mentre que en altres llocs, on el PSOE pensa que pot obtenir menys rèdit electoral, com l’àmbit rural, no s’adopta cap mesura. Les ajudes han de ser iguals per a totes les classes mitjanes i baixes, visquin on visquin.»