CRISI ENERGÈTICA

Sánchez accepta anar al Senat per protagonitzar un cara a cara amb Feijóo pel model energètic

El president pretén així confrontar amb Feijóo les mesures d’estalvi energètic, que han comptat al Congrés amb el vot en contra del PP

Sánchez accepta anar al Senat per protagonitzar un cara a cara amb Feijóo pel model energètic

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Pedro Sánchez recull el guant d’Alberto Núñez Feijóo. Enmig de l’ofensiva política iniciada aquest estiu per capgirar les enquestes, que concedeixen el primer lloc al PP, el president del Govern ha decidit acceptar la proposta del líder de l’oposició que el va desafiar a un debat al Senat sobre la resposta a la crisi econòmica que ha provocat la invasió russa d’Ucraïna. 

Notícies relacionades

La portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, va anunciar aquest dimarts que el cap de l’Executiu ha sol·licitat avui mateix la seva compareixença a la Cambra alta per «informar de pla d’estalvi energètic» i la seva dimensió territorial. Segons la ministra, el president vol un debat «serè, constructiu i propositiu» sobre «idees, projectes i models». 

Sánchez pretén així confrontar amb Feijóo les mesures d’estalvi energètic, que han comptat al Congrés amb el vot en contra del PP, tot i que ara aquest partit s’ha mostrat a negociar noves propostes per incloure en el Pla de Contingència que l’Executiu ha d’enviar a Brussel·les o en la tramitació del decret com a projecte de llei.