Recorrent el camí de Santiago

Olona entreobre la porta a tornar a la política: «Estic desitjant tornar a suar la samarreta pública»

L’exdirigent de Vox no aclareix si pretén tornar al partit o a ser advocada de l’Estat

Olona entreobre la porta a tornar a la política: «Estic desitjant tornar a suar la samarreta pública»

Eliseo Trigo / EFE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Macera Olona ha reaparegut per recórrer el camí de Santiago i entreobrir una porta per a la seva possible tornada a la política. «Estic desitjant tornar a suar la samarreta pública. Tinc molt clar que vull ser útil als espanyols i seré allà on pugui ser-los útil», ha dit a la localitat de Sarria, on havia convocat els seus seguidors a recórrer amb ella el camí fins a Santiago de Compostel·la. No obstant, l’exdirigent de Vox, ja recuperada dels problemes de salut que la van obligar a retirar-se, no ha aclarit si aquesta «samarreta pública» serà la de política o la d’advocada de l’Estat, la seva professió.

Un mes després que anunciés la seva marxa de la vida política per problemes de salut –dies després va renunciar a la seva acta en el Parlament andalús–, la que va ser candidata de Vox a les eleccions del 19-J ha explicat que pateix un problema de tiroide que el va portar a perdre molt pes, a patir esvaïments i fatiga. «Moments molt complicats», ha admès que ara està «deixant enrere». «Afortunadament estic recuperada i miro cap endavant. Amb medicació es doma la tiroide», ha assegurat.

Notícies relacionades

Preguntada sobre si té pensat tornar a l’arena política, Olona ha assegurat que està «desitjant tornar a suar la samarreta pública» i «ser útil als espanyols». «Però ho tinc molt clar no com a política, perquè a això m’he dedicat des que vaig decidir fer oposicions als espanyols com a advocada de l’Estat per servir», ha remarcat a continuació, donant a entendre que feia referència a tornar a la professió que va ocupar durant 10 anys, però sense descartar per complet la seva tornada a l’activitat política.

«Estic com els cavalls abans de la carrera, plena d’adrenalina i desitjant que s’aixequi la barrera. No sé cap a on serà, però allà on sigui molt útil als espanyols», ha reiterat a continuació abans de remarcar que està centrada a «recórrer el camí». Després, una de les primeres coses que farà, fent gala del seu compromís amb Andalusia, serà reunir-se amb imatgers andalusos per iniciar un projecte d’expansió cap a Iberoamèrica.