Compra de 10.000 milions

L’Exèrcit pensa en caces F-35 nord-americans per substituir els F-18 davant la tardança de l’Eurofighter

La renovació dels avions de combat espanyols no pot esperar que els FCAS europeus estiguin a punt

L’Exèrcit pensa en caces F-35 nord-americans per substituir els F-18 davant la tardança de l’Eurofighter

Efe

1
Es llegeix en minuts

Les hores de vol acumulades pels caces F-18 de l’Exèrcit espanyol exigeixen una retirada d’aquests aparells a partir de les 7.000 hores operatives, cosa que vol dir que en els pròxims deu anys la Força Aèria es quedarà sense la meitat dels seus avions de combat.

Atès que els caces que en principi estaven cridats a substituir als actuals F-18, els FCAS que prepara la indústria europea, en què Espanya participa junt amb Alemanya i França, no se sap quan estaran disponibles, el Ministeri de Defensa estaria pensant a encarregar una partida de F-35 nord-americans per un total de 10.000 milions, segons ha publicat ‘El País’.

Notícies relacionades

El desenvolupament de l’FCAS europeu, caça de sisena generació més avançat que qualsevol dels existents en l’actualitat, està bloquejat per les disputes entre les principals empreses encarregades de la seva producció, la francesa Dassault Aviation i Airbus.

El mes de juny passat, el Ministeri de Defensa i Airbus van firmar un contracte de més de 2.000 milions euros per a l’adquisició de 20 avions de combat Eurofighter que substituiran els F-18 que operen a les illes Canàries i la primera entrega dels quals està prevista per a l’any 2026. No obstant, per a les venidores renovacions l’Exèrcit de l’Aire no estaria per la feina d’encarregar més eurocaces, ja que els actuals són avions dissenyats al segle passat, segons publica ‘El País’.