Terrorisme

L’etarra ‘Txeroki’ arriba a Espanya per al seu judici a l’Audiència Nacional

Garikoitz Aspizu estarà reclòs a la presó de Soto del Real, a Madrid, fins aleshores

L’etarra ‘Txeroki’ arriba a Espanya per al seu judici a l’Audiència Nacional

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats franceses han entregat aquest dilluns a Espanya l’etarra Garikoitz Aspizu, ‘Txeroki’, perquè sigui jutjat a l’Audiència Nacional. Fonts policials han confirmat a Europa Press que el membre de l’organització terrorista ETA es troba ja a sòl espanyol i que estarà reclòs a la presó de Soto del Real (Madrid).

Segons ha publicat ‘El Correo’, un dels casos pel qual està processat ‘Txeroki’ és un atemptat comès a Bilbao el 2002. En aquella ocasió, l’esclat d’un cotxe bomba en el centre de la ciutat va provocar abundants danys materials. Està previst que l’Audiència Nacional el jutgi el 13 de setembre vinent per aquest fet, tot i que l’etarra haurà de comparèixer diverses vegades davant l’òrgan judicial.

Trasllat des de França

Notícies relacionades

’Txeroki’ arriba a Espanya després que els jutges en sol·licitessin a França el trasllat durant almenys sis mesos, però el Tribunal d’Apel·lació de París va acordar l’entrega per dos mesos, segons apunta el diari regional.

No és la primera vegada que el membre d’ETA és entregat a Espanya per ser jutjat. El 2019, el 2015 i el 2009 va comparèixer davant de l’Audiència Nacional.

Temes:

ETA