Polèmica

Sanna Marin, primera ministra de Finlàndia, es defensa: «No he consumit drogues»

  • ¿Quins altres polítics també han sortit ballant?

Sanna Marin, primera ministra de Finlàndia, es defensa: «No he consumit drogues»

Agencia EFE

2
Es llegeix en minuts

«No tinc res a amagar. No he consumit drogues». La primera ministra finlandesa, Sanna Marin, no ha trigat ni un minut a sortir al pas de la polèmica i ha negat que consumís estupefaents, després de filtrar-se un vídeo en què apareix cantant i ballant en una festa privada durant les seves vacances amb un grup d’amics.

Abans que la notícia s’expandís a la premsa internacional, Marin va donar la seva versió aquest dijous en una entrevista per a la televisió pública YLE. La jove primera ministra va assenyalar que simplement es va tractar d’una festa privada en un domicili particular amb algunes celebritats finlandeses i va negar rotundament haver consumit drogues, tot i que va admetre haver pres «begudes alcohòliques de baixa graduació».

«Estic molesta perquè aquests vídeos s’hagin arribat a publicar. La qüestió és que he estat de festa amb uns amics, ballant i cantant, tot i que és cert que esbojarradament», va dir la jove primera ministra.

«Gent normal»

No obstant, es va mostrar disposada a fer-se el test de drogues si fos necessari per demostrar que no té res a ocultar. «Vull mostrar que aquests càrrecs també els ocupa gent normal, amb una vida corrent. Tinc una vida familiar, una vida laboral i temps lliure per passar amb els meus amics, exactament com molta gent de la meva edat», va dir a YLE.

Marin, que ja va ser «criticada» per assistir a la desfilada de l’orgull gai o per anar a un festival de heavy metal amb una jaqueta de cuir, no veu cap motiu per canviar el seu comportament.

«Continuo sent la mateixa persona que fins ara i espero que la gent ho accepti. Vivim en una democràcia, en les eleccions es decideixen aquestes qüestions», va afirmar.

Cap de Govern més jove

Notícies relacionades

Des que el desembre del 2019 va assumir el seu càrrec, convertint-se llavors en la cap de Govern més jove del món, Sanna Marin ha patit un escrutini sense precedents en la història de Finlàndia.

El desembre passat, el seu rostre va omplir les portades dels tabloides per haver-se’n anat de festa a una discoteca amb uns amics fins a les quatre del matí i haver deixat el seu telèfon mòbil oficial a casa. Ella es va veure obligada a demanar perdó, però va recordar que portava el seu telèfon privat i que, en cas d’haver sorgit alguna emergència, se l’hauria pogut localitzar sense problemes.