Del ‘break dance’ al xotis

Vídeo: així han ballat altres polítics mentre exercien el seu càrrec

  • La primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, no és l’única política que ha sigut gravada mentre es desmelenava

El ball d’Iceta a ritme de Queen el primer dia de campanya es viralitza a les xarxes socials. / periodico

2
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

Un vídeo filtrat i difós per les xarxes socials de la primera ministra de FinlàndiaSanna Marin, en una festa amb amics ha generat un debat polític al país i part de l’oposició ha demanat que la ‘premier’ se sotmeti a un test de drogues mentre ella defensa el seu dret a divertir-se.

Marin no és l’única política que ha mostrat els seus polèmics dots per al ball. A Espanya, l’últim a desmelenar-se va ser l’alcalde de Vigo, Abel Caballero, que es va marcar un ‘break dace’ en ple festival de cultura urbana O Marisquiño mentre desafiava el regidor de Madrid, José Luis Martínez Almeida, un altre dels qüestionats ‘dansaires’ patris.

Memorables van ser els cops de maluc del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, al so de Queen. Era l’any 2015 i començava la campanya electoral al Parlament de Catalunya . El PSC va donar el tret de sortida al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. A Miquel Iceta, el candidat llavors dels socialistes catalans, l’acompanyava el líder del PSOE, Pedro Sánchez. Va ser una enganxada de cartells simbòlica, ja que Iceta ho va fer sobre una pantalla gegant en què es veia l’eslògan de la campanya i la seva cara. Correcte. Tot normal. Fins que va començar a sonar l’himne de Queen ‘Don’t stop me now’. I allà es va donar el moment més divertit de la nit, quan el líder dels socialistes catalans es va deixar anar i va començar a cantar i ballar, totalment desinhibit, davant els presents a l’auditori.

La popular Esperanza Aguirre no va dubtar ni un moment a ‘El hormiguero’ a posar-se a ballar un xotis amb el presentador, Pablo Motos.

L’ex primera ministra britànica, Theresa May, es va marcar un ball amb uns nens durant una visita a una escola de Ciutat del Cap.

Els passos de ball de l’ex ‘premier’ van aixecar força polseguera al seu país, on els mitjans es debatien entre qualificar el seu gest com a «humà» o «ridícul», mentre que a Sud-àfrica van aplaudir la bona voluntat de May i la van comparar amb les maneres del mort Nelson Mandela.

El seu successor, Boris Johnson, el gran padrí del Brexit va fer honor a la seva fama de festaire amb nombrosos balls. Festes fins a les quatre de la matinada, alcohol en excés, borratxeres, vòmits, una baralla, música i karaoke són alguns dels fets estudiats en l’informe de la policia metropolitana de Londres sobre el cas ‘partygate’ que ha acabat amb la seva carrera.

I un altre Boris, però de cognom Ieltsin i expresident de Rússia no ocultava ni la seva passió per l’alcohol ni el seu discutit do per al ball.

Notícies relacionades

El matrimoni Obama protagonitzava momentassos que tant agraden a les audiències. I és que la seva versatilitat amb el ball és de sobres coneguda. Per al seu últim Halloween a la Casa Blanca l’expresident dels Estats Units i la primera dama van decidir sorprendre els que van assistir a la recepció de la festa que organitzen cada any a la residència presidencial amb una coreografia de ‘Thriller’, un dels grans èxits del desaparegut Michael Jackson, molt apropiat per al moment.

Aquests són alguns exemples de polítics que no han dubtat a mostrar els seus dots per al ball sense importar-los el que comentés l’audiència, sempre àvida d’aquest tipus de vídeos que en un tres i no res es fan virals.