Nova polèmica a Finlàndia per la filtració d’un vídeo de la primera ministra Sanna Marin de festa

Marin defensa el seu dret a divertir-se i l’oposició li demana que se sotmeti a un test de drogues

Nova polèmica a Finlàndia per la filtració d’un vídeo de la primera ministra Sanna Marin de festa

Europa Press

2
Es llegeix en minuts

Un vídeo filtrat i difós per xarxes socials de la primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, en una festa amb amics ha generat un debat polític a Finlàndia i part de l’oposició ha demanat que la ‘premier’ se sotmeti a un test de drogues.

A la gravació hi apareix Marin ballant amb diferents figures públiques, entre les quals hi ha la diputada Ilmari Nurminen, del Partit Socialdemòcrata, així com les presentadores Tinni Wikstrom i Karoliina Tuominen, i la ‘influencer’ Janita Autio.

«No he consumit drogues»

«No tinc res a amagar. No he consumit drogues, així que no és un problema fer les proves. Però també crec que és bastant especial que es requereixi una cosa com aquesta», s’ha defensat Marin davant els periodistes aquest dijous, segons ha recollit el diari finlandès ‘Helsingin Sanomat’.

Així mateix, Marin ha afirmat que «té una vida familiar, una vida laboral» i «temps lliure» que passa amb els seus amics, per la qual cosa ha dit que se sent decebuda davant la publicació d’aquests vídeos en xarxes socials. «Lamento que s’hagin publicat», ha afegit.

Tanmateix, davant l’enrenou que ha provocat la difusió del vídeo, en el qual apareix un comentari sobre la farina –terme associat amb la cocaïna–, la líder del dretà Partit dels Finlandesos, Riikka Purra, així com el diputat Mikko Karna, han exigit a Marin que se sotmeti a un control de drogues.

Crítiques de l’oposició

«Només pel bé del debat públic, seria prudent que la primera ministra se sotmetés voluntàriament a un control de drogues, els resultats del qual serien publicats per un organisme independent», ha assenyalat Purra en el seu perfil de Twitter.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la líder del grup parlamentari dels Demòcrates Cristians, Paivi Rasanen, ha assenyalat que la primera ministra té dret a la vida privada i també a desconnectar amb els seus amics, sempre que es faci dins dels límits de la llei.

«El que m’ha sorprès ha sigut que estava clarament gravat en vídeo. No era un vídeo críptic, hi sortien persones. És bastant descuidat quan una cosa així es propaga fàcilment», ha explicat, segons ha recollit el diari ‘Iltalehti’.