Tarragona

Cambrils homenatja les víctimes de l’atemptat del 17-A amb un acte

  • S’ha fet un minut de silenci i una ofrena floral amb roses blanques

Cambrils homenatja les víctimes de l’atemptat del 17-A amb un acte

JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Cambrils (Tarragona) ha commemorat aquest dijous el cinquè aniversari de l’atemptat del 17 d’agost amb un acte de record i d’homenatge a les víctimes al memorial que es va instal·lar al port de la localitat.

A l’acte hi han participat víctimes, familiars i representants institucionals, com l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge.

La cerimònia ha començat cap a les 11 hores amb un parlament de Klein, que ha manifestat que desitja que passats cinc anys l’acte serveixi per «prevenir l’odi, el terrorisme, la guerra i la desraó», i que sigui un acte de solidaritat d’acompanyament a les víctimes i familiars.

Així mateix, ha agraït la feina dels cossos de seguretat i ha enviat un «missatge de pau perquè s’imposi al rancor, l’horror i el dolor».

Seguidament, s’ha realitzat un minut de silenci, i familiars, víctimes i representants polítics i dels cossos de seguretat han fet una ofrena floral amb roses blanques, mentre dos violoncels han tocat el ‘Cant dels Ocells’ i l’‘Himne d’Europa’.

Notícies relacionades

Per finalitzar, tres nens de Cambrils, en representació dels joves de la localitat, han deixat anar diversos globus blancs cap al cel.

Després de l’atemptat a La Rambla de Barcelona el 17 d’agost on van matar 14 persones, a la una de la matinada del 18 d’agost, a Cambrils, cinc membres de la cèdula van atropellar sis persones, entre ells una mossa, i van matar una dona.