Partit Popular

El PP avala la reunió a Astúries amb Cascos i deixa la porta oberta a la seva tornada

El dinar entre l’excàrrec del PP i un dirigent actual del partit a Astúries té l’aval de la direcció de Feijóo, perquè l’objectiu és atraure tots aquells que aglutinin el vot al Partit Popular

El PP avala la reunió a Astúries amb Cascos i deixa la porta oberta a la seva tornada

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
Ángel Alonso Giménez

El dinar que el 4 d’agost passat van celebrar el secretari general del PP d’Astúries, Álvaro Queipo, i l’exministre, exdirigent del partit i expresident del Principat, Francisco Álvarez-Cascos, està generant controvèrsia. ¿Es tracta d’una invitació perquè torni qui va ser un dels més emblemàtics (i durs) alts càrrecs del PP? Les relacions a la comunitat asturiana amb l’ex alt càrrec es van deteriorar tant que sembla impossible una cosa així. Tanmateix, a la direcció nacional no ho descarten.

Segons recull ‘El Periódico de España’, han preguntat per aquest dinar de fa dues setmanes al responsable de Política Autonòmica i Local, Pedro Rollán, que ha fet una roda de premsa aquest dimarts per parlar de política energètica i, per tant, del decret d’estalvi del Govern central. En línia amb el que va manifestar fa tres dies el número tres, Miguel Tellado, el dirigent ha destacat que els contactes amb excàrrecs entren en el que disposa el líder, Alberto Núñez Feijóo.

Perquè la seva aposta per fer del PP un partit de centre, moderat i «reformista» implica que tots aquells «desenganyats» del Govern de Pedro Sánchez seran ben acollits en les sigles populars. Aquí trobaran «refugi», ha remarcat Rollán.

«Totes aquelles reunions i trobades que tinguin com a objectiu aglutinar el vot al voltant del PP benvingudes siguin», ha incidit abans de defensar l’autonomia de les direccions autonòmiques i provincials per establir contactes amb els qui considerin que poden reforçar aquesta aposta.

Una aposta que, segons ha emfatitzat Rollán, està donant fruits, i així ho demostren els resultats de les eleccions andaluses, que el PP de Juanma Moreno va guanyar amb majoria absoluta, perquè va ser capaç d’atraure votants de centre i fins i tot l’espectre socialista, tal com va certificar el Centre d’Investigacions Sociològiques al sondeig postelectoral.

Notícies relacionades

Les conseqüències que tindrà la reunió amb Cascos de principis de mes «es veuran amb el temps», ha assenyalat Rollán, per a qui és fonamental, tal com preconitza la direcció nacional, que el PP arribi a la Moncloa per demostrar als ciutadans que «quan les coses van mal dades», i la situació actual no és favorable, com demostra una inflació instal·lada al voltant de l’11%, el seu és el partit més capacitat per arreglar les crisis.

Si l’objectiu d’arribar al Govern central requereix la unió de personalitats com Álvarez Cascos, cap problema. No obstant, no es tracta tant que torni l’exministre de Foment com que s’adhereixi a la causa, ja que tant a Astúries com a les altres comunitats són els militants els qui escullen els dirigents que han de liderar la formació i les candidatures, segons ha puntualitzat Rollán.