Sol·licitud a la Mesa

JxCat demana reconsiderar la suspensió de Borràs com a presidenta del Parlament

  • El partit assegura que busca «obrir la via judicial a Europa» en última instància

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El grup de Junts per Catalunya ha demanat aquest dimarts a la Mesa del Parlament la reconsideració de la suspensió de Laura Borràs com a presidenta de la Cambra catalana, perquè considera que s’han vulnerat els seus drets fonamentals.

El 28 de juliol passat, la Mesa del Parlament va suspendre Borràs de la seva condició de diputada i presidenta de la Cambra després de l’obertura de judici oral per la seva causa judicial per corrupció, amb els vots del PSC, ERC i la CUP i el vot en contra de JxCat.

En un comunicat, JxCat argumenta que la suspensió de la presidenta «vulnera drets fonamentals com el dret a la presumpció d’innocència, el dret a la participació política i el principi de seguretat jurídica».

Segons JxCat, la reconsideració de la suspensió de Borràs servirà «per esgotar tots els recorreguts administratius abans d’obrir la via judicial a Europa».

Notícies relacionades

La Mesa del Parlament va suspendre Borràs en aplicació de l’article 25.4 del reglament del Parlament, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’enviés a judici pels delictes de prevaricació i falsedat documental, al fraccionar presumptament contractes de la Institució de les Lletres Catalanes, abans de ser presidenta del Parlament.

L’article 25.4 –introduït en la reforma del reglament que van aprovar Junts i la CUP el 2017, en vigílies del referèndum unilateral de l’1 d’octubre– estableix que la Mesa «ha d’acordar la suspensió dels drets i deures parlamentaris de manera immediata» si a un diputat li obren judici oral per corrupció, segona informa Efe.