Reaccions a la suspensió de Borràs

ERC replica a Borràs: «L’independentisme no avançarà si som tolerants amb la corrupció»

  • Els republicans eludeixen respondre a les invectives de la presidenta suspesa

  • Citen Junts a ocupar la presidència interina de la Cambra

  • Afirmen que JxCat no ha plantejat sortir del Govern en cap moment i

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc  marta vilalta  en roda 200302152057

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc marta vilalta en roda 200302152057 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha valorat la decisió de la Taula del Parlament de suspendre Laura Borràs com a diputada i presidenta de la Cambra. En una intervenció acompanyada de diversos diputats i diputades del grup, Vilalta ha afirmat que «el moviment independentista no avançarà si som tolerants amb la corrupció». Vilalta ha afirmat que les institucions i el bé comú estan per sobre de «situacions personals».

La corrupció és «una línia vermella que no es pot creuar ni dissimular o difuminar amb qualsevol bandera», ha afegit. Vilalta ha defensat l’aplicació de la suspensió de funcions de Borràs com a mecanisme garantista però ha remarcat que «cada pas de permissivitat que algú faci sobre les acusacions de mala praxi desacredita les institucions», ha insistit.

«No val la pena valorar-la»

Notícies relacionades

En relació amb les paraules de Borràs sobre la falta d’unitat independentista i els atacs a ERC i la CUP, la portaveu republicana ha afirmat que «no volem entrar a valorar aquesta compareixença, hem vingut a treballar per a la ciutadania i no alimentar dinàmiques que ens allunyen de la ciutadania, de ser útils al país i de forjar consensos i complicitats, creiem que per això no val la pena entrar a valorar la compareixença». I ha assegurat que en cap reunió amb Junts aquest partit ha plantejat l’opció de sortir del Govern. També ha admès que la unitat independentista està en «hores baixes» però que existeix la voluntat de «construir consensos» partint de l’estratègia de la negociació. «Sempre hem sigut propositius i proactius», ha remarcat.

Presidència per a Junts

«Demanem a Junts que faci propostes» perquè JxCat assumeixi la presidència interina, d’acord amb el pacte de legislatura entre Junts i ERC pel qual la presidència del Parlament recau en Junts. «Estem disposats a escoltar les seves propostes», ha insistit.