Roda de premsa després del Consell Executiu

El Govern afirma que quan es reuneixi la taula de diàleg hi haurà acords

  • L’Executiu eludeix concretar la data i el contingut de la cita al·legant que es treballa amb discreció

  • La portaveu no es pronuncia sobre la reducció del consum del gas ni sobre les mesures antiinflacionistes

El Govern afirma que quan es reuneixi la taula de diàleg hi haurà acords

DAVID ZORRAKINO/EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El Govern encara no confirma oficialment la data de la reunió de la taula de diàleg amb el Govern, a l’espera de tancar abans acords amb el Govern espanyol. «La taula serà aquesta setmana, es treballa intensament perquè hi hagi acords», ha assegurat la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, que ha mantingut en secret tant el contingut d’aquestes negociacions com la possible data. «Quan hi hagi taula és que hi haurà acords», s’ha limitat a apuntar. «Totes les previsions és que aquesta setmana hi hagi taula», ha insistit.

La delegació de la Generalitat l’encapçalarà la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Empresa, Roger Torrent, i aquesta vegada també el titular d’Interior, Joan Ignasi Elena, per delegació directa del president, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, com a «convidada», seguint indicacions d’Aragonès. La portaveu no ha explicat els motius concrets pels quals s’ha designat Elena i Garriga.

Flexibilització del dèficit

En relació amb la flexibilització de la regla de dèficit, que passa del 0,1 al 0,3 per cent, la portaveu s’ha felicitat per la decisió perquè d’aquesta manera s’aconsegueix «haver arrencat recursos extra», com reclamaven Aragonès i el titular d’Economia, Jaume Giró. Plaja ha recordat que aquesta qüestió va ser abordada per Aragonès amb el president del Govern, Pedro Sánchez, en la reunió que van mantenir recentment a la Moncloa.

Gas i inflació, sense comentaris

Notícies relacionades

D’altra banda, la portaveu ha afirmat que ni el Govern d’aquest dimarts ni el de la setmana passada ha abordat la reducció del consum de gas, sobre la qual la UE ha arribat a un acord. «De cara al setembre, les necessitats energètiques i els sobrecostos marcaran l’agenda política, però fins aleshores no hi ha res més a concretar», ha afirmat. Tampoc s’ha pronunciat sobre les mesures que pugui portar a terme la Generalitat en relació amb les elevades taxes d’inflació. Plaja ha afirmat que en relació amb aquesta situació és important que el Govern pugui comptar amb aliats al Parlament per aprovar els Pressupostos de l’any vinent.

Guardons

D’altra banda, el Govern ha concedit la medalla d’or de la Generalitat a la il·lustradora Roser Capdevila, autora de les ‘Tres bessones’ i a Antoni Vila i Casas, mecenes cultural.