Bloqueig del CGPJ

Llop acusa el PP de fer oposició als ciutadans al bloquejar el poder judicial

«El PP ha demostrat que no té intenció de renovar el CGPJ, però el més greu és que no té intenció de complir amb la Constitució», sentencia la ministra de Justícia

Llop acusa el PP de fer oposició als ciutadans al bloquejar el poder judicial

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha acusat el PP de fer oposició als ciutadans i no al Govern al no permetre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), ja que aquest bloqueig està provocant un retard en les sentències del Tribunal Suprem per l’existència de vacants que no es poden cobrir.

«El PP ha demostrat que no té intenció de renovar el CGPJ, però el més greu és que no tenen intenció de complir amb la Constitució», ha retret Llop en la roda posterior al Consell de Ministres, en què ha insistit que és «urgent» el desbloqueig i que el PP «té la clau» i «té la clau perquè és qui l’ha bloquejat sempre que ha estat en l’oposició».

Abans de recordar que el CGPJ gairebé doblarà el seu mandat sense renovar, la titular de Justícia ha advertit de la gravetat del bloqueig perquè s’està produint un «funcionament anormal» en un òrgan que hauria d’elaborar informes preceptius com el del projecte de llei d’Enjudiciament Criminal que pretén canviar el model d’instrucció i adaptar-lo a Europa.

Una altra anomalia és el retard en les sentències del Tribunal Suprem a causa de les vacants que no poden ser cobertes a l’estar en funcions l’òrgan de govern dels jutges.

Notícies relacionades

Llop ha recolzat la proposta del Grup Socialista al Congrés per reformar la llei del Poder Judicial i permetre que el CGPJ nomeni abans del 13 de setembre els dos magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que li correspon.

Perquè, mentre el PP «actua fora dels marges de l’Estat de dret, el Govern obre canals de consens i acord» i un dels grups que el sustenta ha intervingut per desbloquejar la situació en què també es troba el TC.