Despatxen durant gairebé dues hores a la Moncloa

Sánchez i Aragonès pacten reunir la taula de diàleg l’última setmana de juliol

La cita serà a Madrid, després que la passada fos a Barcelona el 15 de setembre

  • Estat del diàleg Catalunya-Espanya: així estan els 44 punts de l’agenda del retrobament

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Reconduïdes les relacions entre Govern i Generalitat, ja està clar el següent pas: la taula de diàleg. Es reunirà l’última setmana de juliol, i serà a Madrid, després que la passada se celebrés a Barcelona, el setembre passat.

Notícies relacionades

Aquest ha sigut el principal acord a què han arribat Pedro Sánchez i Pere Aragonès en la seva reunió d’una hora i 45 minuts a la Moncloa d’aquest divendres. En les hores prèvies, en l’entorn del cap de l’Executiu s’havien rebaixat expectatives i apuntaven que de la cita dels dos presidents no sortiria una convocatòria de la taula de diàleg, que ja la treballarien prèviament els seus respectius equips. Però el fet que Sánchez i Aragonès hagin tancat la cita era símptoma clar que la seva reunió havia anat bé.

En cas que finalment acudeixi el mateix president a la taula de diàleg, les dates possibles de la convocatòria són, ‘a priori’, poques, ja que dimarts 26 hi ha Consell de Ministres (el penúltim abans de l’aturada estiuenca); el dimecres 27, viatja a Varsòvia a la Reunió d’Alt Nivell (RAN) Espanya-Polònia, i el divendres 29 farà balanç davant els mitjans del curs polític i, probablement, emprengui una minigira internacional.