La judicialització del procés

Puigdemont perd la primera pugna judicial contra el Parlament Europeu

El Tribunal General de la UE rebutja el recurs de l’expresident i de Comín contra l’Eurocambra per no deixar-los participar en un ple

Puigdemont perd el primer pols contra el Parlament.

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha declarat aquest dimecres «inadmissible» el recurs que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va interposar contra la decisió del Parlament Europeu de no deixar-lo participar en la primera sessió plenària d’aquesta legislatura, el 2 de juliol del 2019, ni reconèixer-los la immunitat associada després d’obtenir escons per Junts en les eleccions europees. La sentència, no obstant, es pot recórrer davant la instància superior, el Tribunal de Justícia de la UE.

Notícies relacionades

La sentència apunta que el llavors president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, es va limitar a prendre nota de la situació jurídica dels dos polítics independentistes, els noms dels quals no figuraven en la llista d’eurodiputats electes notificada per la Junta Electoral Central.

La sentència de la sala del Tribunal General europeu recorda, a més, que la decisió de no concedir-los l’acreditació temporal per complir els tràmits administratius necessaris per ocupar els escons i exercir els drets associats no era definitiva, ja que el president de l’Eurocambra va indicar que podria canviar en funció de nova informació rebuda. Puigdemont i Comín, de fet, van ocupar els respectius escons el gener del 2020.