Vint-i-cinc anys de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco

Marimar Blanco denuncia que l’alcalde d’Ermua (PSOE) no la deixa parlar en l’homenatge al seu germà

Marimar Blanco denuncia que l’alcalde d’Ermua (PSOE) no la deixa parlar en l’homenatge al seu germà

Chema Moya / Efe

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Mari Mar Blanco lamenta no poder llegir un breu discurs en l’acte d’homenatge que es realitzarà diumenge vinent a Ermua (Biscaia) al seu germà, Miguel Ángel, assassinat fa 25 anys per la banda terrorista ETA. L’ara diputada autonòmica del PP a la Comunitat de Madrid ha dirigit una carta a l’alcalde del municipi, el socialista Juan Carlos Abascal Candás, denunciant que no hi pugui participar com a familiar directe. «En una efemèride tan assenyalada amb la d’aquest any, crec justificat i necessari poder dirigir-me a l’auditori en representació de la meva família, en primer lloc, i de la Fundació Miguel Ángel Blanco, en segon lloc. Les explicacions que m’has ofert sobre el fet que precisament aquest any es pretén homenatjar totes les víctimes d’ETA no em resulten convincents. És més, a cap se li ha ofert parlar», escriu en una missiva que també anuncia que ha enviat el Govern central i l’Executiu basc.

Blanco demana a Abascal Candás que reconsideri la seva decisió i que li deixi pronunciar una petita al·locució «al mateix poble» on van assassinar el seu germà i «al pavelló amb el qual ell va somiar en la seva curta etapa com a regidor i que a més ara porta el seu nom».

Notícies relacionades

Miguel Ángel va morir assassinat per tres membres d’ETA que havien exigit a canvi de la seva llibertat l’acostament de tots els presos de l’organització terrorista a les presons d’Euskadi. Quan es va conèixer el seu segrest, els espanyols van sortir al carrer a exigir el seu alliberament. L’Executiu s’hi va negar i els etarres el van matar.

L’acte se celebrarà diumenge a Ermua i tenen previst assistir-hi el president del Govern, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI. També hi està convidat Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, tot i que no ha confirmat la seva assistència encara. El partit conservador farà un homenatge al seu company de partit l’endemà.