Nova mesura

Sánchez anuncia que el pròxim Consell de Ministres aprovarà fer fixos 67.300 sanitaris

El president del Govern defineix la mesura com «l’estabilització més important dels professionals sanitaris de la història»

Sánchez anuncia que el pròxim Consell de Ministres aprovarà fer fixos 67.300 sanitaris

Feed

5
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres de dimarts vinent, 5 de juliol, aprovarà fer fixos 67.300 sanitaris, una mesura que busca acabar amb la «precarització en la sanitat».

«Aquest dimarts vinent, en el Consell de Ministres, aprovarem l’estabilització més important dels professionals sanitaris de la història del Sistema Nacional de Salut des de la seva creació. Estabilitzarem 67.300 professionals sanitaris de tots els nivells i de tot el conjunt de l’Administració», ha assenyalat el president en una entrevista a ‘El País’ recollida per Europa Press.

Aquest anunci, segons Sánchez, obeeix al «compromís del Govern d’Espanya amb l’estabilització, amb el final de la precarització laboral.» «L’esforç que farem no s’havia vist en la història del Sistema Nacional de Salut al llarg de la democràcia», ha destacat.

Per això, ha valorat que es tracta d’«un pas molt important en favor d’acabar amb la precarització en la sanitat, que és el sector que més ha patit la precarietat laboral, sobretot després de la crisi financera i les receptes neoliberals que es van plantejar». «S’han pactat els criteris comuns amb les comunitats autònomes i es donarà resposta a la temporalitat que ha existit durant dècades en el sistema de salut», ha precisat Sánchez durant l’entrevista.

Cimera de l’OTAN

El president del Govern també aborda altres qüestions, com la cimera de l’OTAN celebrada aquesta setmana a Madrid. «Crec que ha sigut un èxit, efectivament (...) Hi havia tres objectius ben clars. El primer, traslladar un missatge d’unitat davant la brutal agressió de Putin a Ucraïna. En segon lloc, des del punt de vista del Govern d’Espanya, incorporar el front sud com una amenaça a l’Aliança Atlàntica. I, finalment, projectar un posicionament d’Espanya com el que realment és a l’hora d’organitzar aquest tipus de conferències internacionals: un país solvent, modern i compromès amb els seus aliats», destaca.

Precisament, sobre el conflicte amb Ucraïna, Sánchez ha posat èmfasi en el fet que «l’Aliança s’enforteix per dissuadir la Rússia de Putin». «Ens armem per dissuadir la Rússia de Putin. Al llarg d’aquests dos dies, he tingut ocasió de parlar amb moltíssims líders de la zona, de les repúbliques bàltiques, dels països de l’Est, Suècia, Finlàndia... Els puc garantir que tots tenen una cosa molt clara. I és que, si Putin guanya la guerra d’Ucraïna, els següents poden ser ells», detalla.

«Ja no estem dividits en comunistes i capitalistes. Hi ha democràcies davant d’un autòcrata ultracapitalista com Putin», segueix, mentre alerta d’«un alt risc que la guerra a Ucraïna es cronifiqui». En clau nacional, descarta que un possible increment de la despesa militar pugui acabar trencant la coalició de govern a Espanya. «No ho crec», conclou Sánchez al ser interpel·lat sobre aquesta qüestió.

Apujar salaris

El president del Govern, quan li han preguntat per la situació econòmica i per la inflació del 10,2% a Espanya l’últim mes, reconeix que «la dada és dolenta», però destaca que sense les mesures que el Govern ha posat en marxa «seria encara pitjor». «Estaríem parlant d’una inflació no del 10%, sinó del 15%», augura.

«M’hi deixaré la pell per defensar l’interès de la majoria. Ho vam fer amb la covid, ho farem amb la inflació», afirma el president, que recomana als empresaris «apujar salaris i contenir els beneficis» i posa el focus en les energètiques: «Els guanys que estan tenint les energètiques en aquest context no són ni raonables ni assumibles».

Tragèdia a Melilla

Quan li han preguntat per la situació viscuda el 24 de juny passat a la tanca de Melilla, on un intent d’entrada de prop de 2.000 migrants va acabar amb gairebé 23 morts, segons les autoritats marroquines, i nombrosos agents ferits, Pedro Sánchez afirma que Espanya «sempre ha defensat la migració regular i ordenada». «El que va passar a la tanca de Melilla és l’últim episodi d’una tragèdia que comença molt abans, a molts quilòmetres. Va ser un atac violent a les fronteres del nostre país, hi van anar armats», argumenta.

«Hem de reconèixer l’esforç que està fent el Marroc, que també està patint la pressió de la migració irregular per defensar, en aquest cas, les fronteres que no són seves, que són les fronteres d’Espanya. I jo només, lamentant la pèrdua de vides defenso que la desigualtat és la principal causa de la migració. Els veritables culpables són les màfies», afegeix.

Clau nacional

Davant la pregunta sobre el futur, Sánchez denuncia l’impacte de ‘poders foscos’ en la seva gestió. «El que volen aquests poders és molt clar: que els progressistes ens donem per vençuts. I no ho farem. El que volen és que abaixem el cap. I no abaixarem el cap. Tindrem el cap ben alt en la defensa dels interessos de la majoria social d’aquest país», assegura, mentre denuncia que «les terminals polítiques i mediàtiques tenen una capacitat de mirar de desmobilitzar l’electorat progressista».

Sobre el canvi de lideratge en el PP, després de l’arribada d’Alberto Núñez Feijóo, considera que «l’estratègia no ha canviat». «Continuem tenint una dreta política al nostre país que no és autònoma respecte a aquests poders als quals he fet referència, i d’alguna manera anhelen tornar al vell ordre», afirma.

Notícies relacionades

Quant a la situació a Catalunya, avança la intenció de reunir la taula de diàleg. «Ens agradaria que fos al mes de juliol, i sens dubte ens agradaria comptar amb la presència de Junts per Catalunya. Un dels grans actius d’aquest govern de coalició progressista és que es pot garantir la cohesió i la convivència a Catalunya i en el conjunt d’Espanya amb el diàleg i amb l’agenda del retrobament», assenyala.

Finalment, sobre els canvis de portaveus o ministres, Sánchez és clar: «Té tot el meu suport tant el Govern com la direcció del PSOE».