Ocupació pública

Interins Catalunya: així es distribueixen les 46.828 places que oferirà la Generalitat

  • El Departament de Funció Pública pacta amb els sindicats una oferta pública d’ocupació per estabilitzar eventuals dins l’Administració

Interins Catalunya: així es distribueixen les 46.828 places que oferirà la Generalitat
2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un procés d’estabilització per consolidar 46.828 places actualment ocupades per interins. L’objectiu de l’Executiu és donar compliment a la nova llei per reduir la temporalitat a l’Administració i per a això ha acordat amb els sindicats una oferta pública d’ocupació extraordinària i dissenyada especialment per a docents, sanitaris i administratius. Abans d’acabar el mes de maig la Generalitat publicarà el detall dels cossos i organismes on oferirà aquestes gairebé 47.000 places, tot i que ja ha avançat els sectors entre els quals hi haurà més volum de llocs de treball. A aquests s’hi hauran de sumar les convocatòries dels diferents ajuntaments i les quatre diputacions catalanes.

Instituts, escoles, escoles bressol públiques i el sector educatiu en general és on la Generalitat té localitzat un volum més gran d’interins que haurien de tenir una plaça fixa. Segons les dades avançades per l’Administració catalana, l’oferta pública contemplarà un total de 27.433 places de docents i personal laboral del Departament d’Educació. ¿Quan es coneixeran les dates dels exàmens? Els dies i el detall de l’oferta encara no estan definits i es donaran a conèixer en les pròximes setmanes.

El segon cos amb més personal a estabilitzar és el dels administratius de la Generalitat, principalment dels departaments de Govern. Un total d’11.747 places sortiran convocades al llarg dels pròxims mesos i el detall per cossos i institucions es donarà a conèixer en les pròximes setmanes. I la tercera gran quota seran els sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), en què el Govern s’ha compromès a convocar 7.648 places per a l’estabilització.

Notícies relacionades

Amb aquesta oferta pública d’ocupació extraordinària –i que no està previst que es repeteixi a aquests nivells–, el Govern pretén estabilitzar vuit de cada 10 places actualment ocupades per un treballador públic amb contracte temporal i reduir de manera efectiva l’eventualitat a l’Administració al 8% abans del 2025.

Les vies d’accés a aquestes 46.828 places seran dues: o bé el concurs de mèrits –que no contempla examen– o bé el concurs-oposició –que sí que el contempla–. El detall de quines places es publicitaran per una via i quines per l’altra encara no és definitiu, però sí que la Generalitat va pactar amb els sindicats que 27.584 places es convocaran per concurs de mèrits i les altres 19.244 estaran disponibles pel concurs-oposició.