Roda de premsa després del Consell Executiu

El Govern ultima la reunió Aragonès-Sánchez però afirma que les relacions continuen «congelades»

  • ERC i Junts miren d’apagar l’últim xoc intern comprometent-se a discutir discretament

El Govern ultima la reunió Aragonès-Sánchez però afirma que les relacions continuen «congelades»

DAVID ZORRAKINO/EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que s’està treballant en la reunió entre el president Aragonès i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que es portarà a terme abans del mes d’agost. Però ha assegurat, en relació amb les crítiques de Junts a les reunions amb el Govern, que les relacions entre els dos executius no estan descongelades: «No hi ha motius per descongelar ni normalitzar» res i ha emmarcat les reunions entre Vilagrà i Bolaños i la que tindrà lloc entre els dos presidents en un context de «fase prèvia per veure si es poden descongelar aquestes relacions».

D’altra banda, Plaja ha afirmat que el president Pere Aragonès, d’ERC, i el vicepresident Jordi Puigneró, de Junts, han acordat que s’han de «tractar de manera discreta i privada les possibles diferències, discrepàncies» que puguin existir entre els dos socis de l’Executiu. En relació amb l’enuig de Junts sobre la reunió entre la consellera Vilagrà i el ministre Bolaños, els dos socis han acordat també el màxim traspàs d’informació interna. Plaja ha confirmat que s’està treballant la reunió entre Aragonès i el president del Govern, Pedro Sánchez, que es portarà a terme abans del mes d’agost.

Plaja ha afirmat que en la reunió del Consell Executiu «no s’ha parlat» de la decisió dels representants de Junts de no acudir aquest dilluns a l’acte organitzat per la PIME a l’estadi del FCBarcelona.

Es manté l’objectiu dels Jocs

La portaveu ha reafirmat la voluntat del Govern de presentar candidatura en solitari per als Jocs Olímpics d’Hivern per al 2030. «Es farà arribar els pròxims dies o setmanes aquesta proposta al COE», ha confirmat Plaja. Segons la portaveu, «el territori demana que no es deixi passar l’oportunitat».

Rebaixa de preus universitaris

Notícies relacionades

El Govern ha aprovat el decret de preus universitaris per al curs vinent, així que hi haurà dos preus pels graus universitaris. Els preus dels graus passen de gairebé 28 euros a 18,5 euros i mig. La rebaixa se suma a la del 30% en el curs anterior, que va afectar graus i màsters. El Govern destina 27,5 milions d’euros a sufragar aquesta rebaixa.

Rèplica a Lambán

Rèplica a Lambán«Ja s’ha carregat els Jocs, que deixi en pau els catalans, els independentistes, no escopint sobre Catalunya cada vegada que li posen un micro o una gravadora al davant», ha afirmat la portaveu sobre les declaracions del president aragonès, Javier Lambán, sobre el «supremacisme» de l’independentisme.