Llicències per edat

Laura Borràs assumeix el lideratge de la negociació amb els funcionaris del Parlament

  • El consell de personal exigeix explicacions a la Mesa per la reculada d’un acord per substituir les llicències per edat que va ser aprovat per l’òrgan parlamentari, però que finalment no es va convalidar en comissió

Laura Borràs assumeix el lideratge de la negociació amb els funcionaris del Parlament

Jordi Borràs / Acn

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, agafa el timó de la negociació amb els funcionaris de la Cambra catalana després de l’enèsim xoc entre els membres de la Mesa per consensuar un nou règim general que substitueixi les llicències per edat, una mena de prejubilació a la qual podien acollir-se els majors de 60 anys i amb un historial de 15 anys en la institució.

En la reunió de la Mesa celebrada aquest dimarts, Borràs ha anunciat que ella mateixa es fa càrrec de les converses amb el consell de personal i recupera així les funcions que va delegar en Ferran Pedret (PSC) i Aurora Madaula (Junts). Tot això, després que Borràs ordenés retirar la ratificació d’un acord aconseguit amb els empleats –i que ella mateixa va avalar a la Mesa– de l’ordre del dia de la comissió d’afer institucionals en què havia de quedar ratificat.

La proposta tancada consistia a incloure als estatuts de règim i govern interior (ERGI) la possibilitat que els treballadors s’acullin a excedències incentivades i reduccions de jornada, mentre es continua negociant fins a l’11 de juliol sobre el futur de les pagues que ja estan sent abonades en concepte de llicència per edat, un règim ja derogat sobre el paper.

Notícies relacionades

Fonts parlamentàries apunten que Borràs va contactar amb la resta de membres de la Mesa, de forma informal, i va ordenar que no es portés a terme la votació que ratificava l’acord al·legant que, dimarts passat, quan es va aprovar en la reunió en què estava present, «va entendre que es referia només als que ja cobren les llicències» i no a un nou règim general a disposició de tots els funcionaris al qual poder apuntar-se davant la derogació de les llicències per edat. La mesura, que ara està en suspens, va ser validada inicialment amb el vot a favor de PSC, ERC i Junts, l’abstenció de Cs i CUP, i el vot en contra dels comuns, ja que PPC i Vox no van acudir a la reunió.

De fet, els treballadors ja han sol·licitat a la Mesa que doni explicacions sobre aquesta nova reculada, ja que el pacte estava tancat i finalment no va quedar ratificat. Ara la plantilla haurà de negociar amb la mateixa presidenta fins a l’11 de juliol, la data límit fixada després de diverses pròrrogues per la falta d’entesa.