Eleccions andaluses 2022

Juan Marín: «No sé què he fet malament per a un càstig tan dur»

El líder de Cs a Andalusia confirma que dimitirà aquest dilluns de tots els seus càrrecs i mantindrà la seva militància, i ha rebutjat la possibilitat d’entrar al Govern andalús com a independent

1
Es llegeix en minuts

El líder andalús de Ciutadans i candidat a la Junta, Juan Marín, ha confirmat que dimitirà aquest dilluns de tots els seus càrrecs i mantindrà la seva militància; ha rebutjat la possibilitat d’entrar al Govern andalús com a independent, i ha assegurat que no sap el que ha fet malament «per a un càstig tan dur».

Ciutadans s’ha enfonsat en les eleccions andaluses i ha desaparegut de la representació institucional al no haver aconseguit cap escó al Parlament d’Andalusia, davant els 21 que tenia.

Marín, en una entrevista a la SER, ha detallat que va parlar ahir a la nit amb la líder nacional de Cs, Inés Arrimadas, que li va demanar que recapacités sobre la seva dimissió, però el dirigent andalús ha indicat que no té res a pensar, que abandona els seus càrrecs i deixa pas a altres companys.

«Em quedo com a militant de base, només tinc una paraula», ha manifestat Marín, que no ha sabut explicar els motius de la profunda crisi que viu el seu partit a la resta del país, tot i que sobre el resultat d’Andalusia ha asseverat: «No sé què he fet malament per a un càstig tan dur».

L’encara vicepresident andalús ha esgrimit que el seu partit ha fet una «bona feina» en aquesta comunitat, però que «no ha sabut» rendibilitzar la seva presència al Govern autonòmic.

També ha detallat que aquest diumenge va conversar amb el candidat popular, Juanma Moreno, després de conèixer el resultat, i que aquest li va traslladar que li agradaria comptar amb ell, però Marín el va informar que no hi havia marxa enrere, que deixava els seus càrrecs i que es dedicarà a «descansar i recuperar la seva vida».

Notícies relacionades

Sobre el futur de Ciutadans, Marín creu que el partit ha d’emprendre un «canvi total», però no ha volgut pronunciar-se sobre qui pot ser el seu successor.

«Cap dels que ens hi hem presentat hem aconseguit el suport. No tinc ningú al cap, però hi ha gent amb experiència i bona a totes la províncies», ha declarat.