Candidatura olímpica

El Govern creu que «els Jocs Olímpics no es desencallen perquè una de les parts és Catalunya»

  • L’Executiu denuncia els dubtes del Govern sobre el decret que articula les consultes populars

  • El text continua vigent i el referèndum al Pirineu sobre els Jocs Olímpics podria celebrar-se quan l’Executiu decideixi

El Govern creu que «els Jocs Olímpics no es desencallen perquè una de les parts és Catalunya»
1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«A Madrid es disparen els nervis cada vegada que es posa sobre la taula una possible consulta a la ciutadania a Catalunya». Així va resumir la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, els «dubtes que el Ministeri de l’Interior i el de Política Territorial expressen sobre el decret llei del Govern que articula les consultes referendàries» a escala comarcal. Aquesta és l’arquitectura legal sobre la qual l’Executiu sustenta la consulta a les comarques del Pirineu sobre la celebració o no dels Jocs Olímpics del 2030. Una cita amb les urnes que segueix posposada fins que s’aclareixi si hi ha candidatura i com es reparteixen les proves entra Catalunya i l’Aragó, després del bloqueig que exerceix el Govern regional aragonès

En aquesta espera fins que el COE decideixi què fer, el Govern, va assenyalar Plaja, no té cap notícia del comitè espanyol. Amb tot, Plaja va reiterar que «Catalunya es troba plenament preparada per acollir els Jocs Olímpics». «Els Jocs no s’acaben de desencallar potser perquè una de les parts és Catalunya», va asseverar la portaveu. No menys contundent va ser amb l’Aragó: «Ja noo sabem ja el que pensen, perquè canvien a cada moment».

Notícies relacionades

Tot això, els dubtes sobre el decret i la candidatura, reafirmen el mínim pols vital que manté la relació entre l’Estat i la Generalitat, arran, sobretot, de l’escàndol del ‘Catalangate’.

En qualsevol cas, i com que de moment només són dubtes i el Govern de Pedro Sánchez no ha pres cap acció, tipus recursos davant la justícia, el decret català continua plenament legal.