Sanitat

La llei per evitar que es «privatitzi» la sanitat pública arriba al Consell de Ministres

La reunió interministerial dona llum verda també a un pla de salut bucodental dotat amb 44 milions d’euros

La llei per evitar que es «privatitzi» la sanitat pública arriba al Consell de Ministres
2
Es llegeix en minuts
EFE

El Consell de Ministres aprova aquest dimarts el projecte de llei d’equitat, universalitat i cohesió del Sistema Nacional de Salut (SNS), que prioritzarà el model públic, de gestió directa dels serveis sanitaris i sociosanitaris i impedirà establir nous copagaments.

Així ho va anunciar aquest dissabte el president del Govern, Pedro Sánchez, durant un míting a Cártama (Màlaga) amb el candidat socialista per a les eleccions andaluses del 19-J, Juan Espadas, que, centrat en els joves, va prometre crear 100.000 llocs de treball, exempcions fiscals per accedir a la vivenda i formació especialitzada que els permeti accedir a la primera feina indefinida.

També Sánchez va dedicar bona part del seu discurs a reivindicar les polítiques socialistes per enfortir l’Estat de benestar i donar una resposta «més ràpida, justa i solidària» a la sortida de la pandèmia o a les conseqüències econòmiques de la guerra de Rússia a Ucraïna.

Entre aquestes accions, el president i líder del PSOE va recordar els 8.000 euros transferits a la sanitat pública «a fons perdut» durant la pandèmia, els més de 800 milions que s’invertiran en noves màquines per detectar i prevenir malalties, o els cent milions destinats a reforçar l’Estratègia de Salut Mental.

«El nostre Sistema Nacional de Salut és una peça angular de la cohesió territorial i social a Espanya», va emfatitzar Sánchez, abans d’avançar que aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà el projecte de llei d’equitat, universalitat i cohesió del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Una llei, va dir, que permetrà «blindar» la sanitat pública i que «no es privatitzi per cap govern de dretes en cap comunitat autònoma».

Junt amb aquest projecte, Sánchez va anunciar l’aprovació dimarts d’un pla de salut bucodental dotat amb 44 milions d’euros per a col·lectius que «no poden accedir» a aquesta atenció.

«O més dretes o més drets, i els drets sempre venen del PSOE», va reivindicar el president, que, acompanyat per les ministres María Jesús Montero (Hisenda), Diana Morant (Ciència i Innovació) i nombrosos dirigents de l’executiva federal i regional, va fer una crida a la mobilització i participació massiva per tornar a portar els socialistes al Govern de la Junta.

Notícies relacionades

En aquest sentit, va negar la denúncia del president i candidat andalús del PP, Juanma Moreno Bonilla, que el Govern central «maltracta» Andalusia, quan, segons Sánchez, s’han invertit un 33% de recursos en la comunitat, i s’hi han dedicat més de 2.200 milions d’inversió pública.

«Hi haurà gent que ens critiqui després de 37 anys a Andalusia, però el millor que s’ha fet aquí ho ha fet el PSOE, d’altres no van fer res a l’oposició i tampoc fan res al Govern», va afegir, abans d’animar a votar pels socialistes el 19-J per «reprendre» el progrés a Andalusia.