Trama russa del procés

L’oficina de Puigdemont va sufragar un viatge d’Alay a Rússia el 2019

  • Presidència va assumir inicialment el cost del bitllet d’avió i després l’oficina de l’expresident es va fer càrrec d’aquests diners

L’oficina de Puigdemont va sufragar un viatge d’Alay a Rússia el 2019
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va assumir un viatge que va fer el responsable d’aquest organisme, Josep Lluís Alay, a Moscou (Rússia) el 5 de març del 2019.

En una resposta del Govern a una pregunta parlamentària del PSC-Units, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, explica que el seu departament va assumir inicialment el cost del bitllet d’avió, però que l’oficina de l’expresident català els va abonar posteriorment, el 17 d’abril, aquests diners.

«No consten altres despeses relacionades amb altres viatges a Rússia ni relacionades amb una reunió el dia 17 d’octubre del 2019 a Barcelona», afegeix en la resposta parlamentària.

Notícies relacionades

També recorda que l’estatut dels expresidents de la Generalitat estableix que el Govern els ha de facilitar els mitjans necessaris per tenir una oficina adequada a les seves responsabilitats i a les funcions exercides així com la dotació pressupostària per al seu funcionament ordinari i per a les atencions de caràcter social i protocol·lari que corresponguin.

A més, han d’elaborar una memòria anual que ha d’incloure, entre altres coses, la descripció de les activitats portades a terme, i que han d’enviar-la anualment al Parlament i ha de publicar-se al Portal de la Transparència de la Generalitat.