Investigació en el TSJC

Àudio/ Laura Borras a un funcionari: «Si tornen a venir els Mossos, avisa’m»

  • La presidenta del Parlament va sol·licitar també a un funcionari de la Institució de les Lletres Catalanes que l’informés de tots els contractes que hi havia d’un amic seu

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«M’ha trucat la secretària general fa un parell d’hores dient que hi havia un mosso preguntant per l’Isaías [Herrero]. Si torna a venir o una cosa d’aquestes, avisa’m de seguida». Amb aquestes paraules va demanar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a un funcionari que l’alertés si la policia investigava la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que havia dirigit fins al 2018. Aquest àudio, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, va ser enviat per la dirigent de Junts a un funcionari d’aquesta entitat, Roger E., que els ha entregat al jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga la màxima representant de la cambra catalana per adjudicar presumptament a dit 18 contractes. La Intervenció de Conselleria de Cultura ja va advertir en el seu dia que el fraccionament en contractes menors va passar del 8% a 51% en un any. El TSJC ha sol·licitat aquest informe.

Roger E., també investigat en la causa, va comparèixer la setmana passada davant el TSJC per deixar declaració de manera voluntària, després que en el seu dia es negués a fer-ho davant la jutge que inicialment va investigar el cas i el va elevar a l’alt tribunal atesa la condició d’aforada de Borràs.

En l’interrogatori del funcionari, es van reproduir els àudios, entre els quals un que Borràs li va enviar el febrer del 2018, quan feia prop d’un mes que havia abandonat la presidència de l’ILC. «Ara surto del Parlament. M’ha trucat la secretària general fa un parell d’hores dient que hi havia un mosso preguntant per l’Isaías. Si torna a venir o una cosa d’aquestes, avisa’m de seguida. Ella em dirà exactament què és el que li han dit, però prefereixo... qué passa amb aquest tema. Espero poder venir i ho mirem».

En un altre àudio, del desembre del 2017, quan era presidenta de l’entitat, Borràs va instar el funcionari a informar-la de tots els contractes que el seu amic Isaías havia firmat amb l’ILC. «Necessito que em diguis sisplau, al meu correu Gmail, tots els contractes que tinguem a nom de l’Isaías, que els hem pagat al seu nom. És molt important i molt urgent, ho hauria de tenir a primera hora quan tu arribis», afegeix la investigada, a qui Roger E. va remetre la informació reclamada l’endemà.

La factura impagada del seu amic

Notícies relacionades

Un altre dels àudios aportats pel funcionari el va enviar Borràs el 26 de juny del 2018, quan feia tot just unes setmanes que havia sigut nomenada consellera de Cultura en el govern de Quim Torra. En la gravació, la investigada s’interessa pel pagament de les factures que l’ILC devia al seu amic i insta Roger E. a «agilitar» la tramitació del pressupost. «Escolta, soc la Laura, que m’escriu l’Isaías, em diu que no se li va pagar la factura del desembre. Bé, hi ha un tema de servidors que em diu que ells li podran pagar aquest mes. Jo tinc por que no hi hagi el portal en aquest blog».

«Jo li he dit que si convé ja l’hi pagaré jo, però que necessito saber que no... sense donar-nos informació. Agilita, sisplau, amb el CTTI (Centre de Comunicacions i Tecnologia de la Informació) que passin el pressupost per fer l’adaptació del portal. Després hi ha el tema pendent de la contractació d’aquest any, no sé si ho has pogut fer o no», prossegueix el missatge de veu. D’altra banda, Borràs va preparar i va fer una reunió amb una empresa vinculada al seu amic Isaías a la seu de l’ILC el març del 2018, quan ja no dirigia l’entitat i a tres mesos de ser nomenada consellera de Cultura.

Temes:

Laura Borràs