Investigació judicial

Laura Borràs, a un pas d’anar a judici per malversació

  • La presidenta del Parlament està acusada d’afavorir un amic quan estava al capdavant de l’Institut de les Lletres Catalanes

Laura Borràs, a un pas d’anar a judici per malversació

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que instrueix el cas de la presumpta malversació de fons públics contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha donat per finalitzada la investigació i ha donat un termini al fiscal per tal que, si ho considera oportú, presenti el seu escrit d’acusació. En aquesta causa no només hi està implicada Borràs, sinó també tres persones més. El procés judicial està obert per un delicte continuat de prevaricació administrativa, frau administratiu, falsedat en document mercantil i malversació. Suposadament es van cometre quan Borràs era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes, entre el 2013 i el 2018.

Borràs està imputada per presumptament haver afavorit un amic, Isaac Herrero, amb qui «mantenien una relació personal d’amistat». Mentre ella va estar al capdavant de l’ILC presumptament es van posar d’acord per al «fraccionament de contractes de prestació de serveis informàtics efectivament prestats, reflectint imports i conceptes inventats, sempre en quanties inferiors a 18.000 euros», segons les resolucions incloses en la causa judicial.

Viatge d’anada i tornada

Notícies relacionades

Les indagacions es van iniciar en un jutjat ordinari de Barcelona, però van ser traslladades al Tribunal Suprem quan Borràs va ser elegida diputada al Congrés i, per tant, era aforada. Quan va ser elegida presidenta del Parlament, el procés judicial va tornar a viatjar a Barcelona, tot i que aquesta vegada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel càrrec que ostenta.

«Amb la Borràs, amb la cap, jo facturo amb la cooperativa, i facturo uns ‘trapis’ per allà». Isaías Herrero Florensa es referia així a la seva relació amb la parlamentària, mentre ella era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La conversa gravada el novembre del 2017 entre Herrero i el seu soci Marc Gómez figura en l’exposició raonada que la jutge d’instrucció número 9 de Barcelona, Silvia López Mejía, va remetre al Suprem perquè continués la investigació.