El laberint català

Picabaralla entre Rufián, Asens i Puigdemont per l’espionatge: «Deixa d’anar tant a Waterloo!»

El portaveu dels comuns acusa ERC de vincular Unides Podem amb el ‘Catalangate’

Picabaralla entre Rufián, Asens i Puigdemont per l’espionatge: «Deixa d’anar tant a Waterloo!»
2
Es llegeix en minuts

L’espionatge del CNI a l’independentisme i la compareixença al respecte del president del Govern, Pedro Sánchez, ha ressuscitat el pols larvat entre ERC i els comuns al Congrés. En concret, entre els seus respectius portaveus a la Cambra baixa, Gabriel Rufián i Jaume Asens. Tots dos s’han enganxat a l’hemicicle, però qui no ha perdut l’oportunitat d’intervenir en la picabaralla ha sigut l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Asens ha retret a ERC que acusés els comuns d’estar vinculats amb l’espionatge mentre Rufián li ha respost molest que deixi de «trencar ponts» amb la seva formació. I li ha fet un altre avís. «¡Deixa d’anar tant a Waterloo, au!, ha llançat Rufián al dirigent del grup confederal, fent al·lusió al lloc de residència de Puigdemont i apuntant així la interlocució entre tots dos.

El tercer al·ludit ha replicat a través de Twitter. «Si l’alternativa és anar tant a Madrid, ja veiem els resultats. Avui mateix», ha afirmat Puigdemont amb referència a la falta d’explicacions de Sánchez sobre l’espionatge a l’independentisme. «Anar a Waterloo a fer política o fer visites personals només molestava als que volen aïllar i empresonar. Veig que ara també molesta a ERC. Em sap molt greu», ha afegit l’expresident.

La picabaralla parlamentària ha tingut lloc durant la compareixença de Sánchez amb motiu del cas Pegasus quan Asens, en el seu torn d’intervenció, ha criticat els republicans per les declaracions del líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, quan va afirmar que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va beneficiar «indirectament» de l’espionatge amb el programa Pegasus però que no el coneixia.

Notícies relacionades

«Acusar-nos d’espionatge és molt lleig», ha llançat Asens per culpar ERC d’insinuar que van guanyar els comicis gràcies al CNI, cosa que és una «calúmnia» que no es pot acceptar, una actitud que «banalitza les víctimes de l’espionatge», una «mentida» i «teories de la conspiració» amb finalitats electorals d’una formació que no té un projecte alternatiu a la capital catalana.

Aquestes paraules han motivat una resposta dura per part de Rufián, que durant la seva intervenció ha adreçat al dirigent d’En Comú Podem «dues paraules per a la seva vergonya: Manuel Valls». D’aquesta forma, al·ludia a l’abstenció de l’exregidor de Ciutadans que va motivar la reelecció de Colau com alcaldessa de Barecelona.