Tornada del rei emèrit

«¿Explicacions de què?»: la resposta de Joan Carles I sobre la carpetada a les investigacions de la seva fortuna

El monarca assegura que té moltes «ganes» de la trobada prevista amb el seu fill després de dos anys vivint fora del país

L’emèrit, a preguntes dels periodistes, no considera que hagi de donar explicacions a la societat espanyola per les polèmiques que l’han portat a viure Abu Dhabi

«¿Explicacions de què?»: la resposta de Joan Carles I sobre la carpetada a les investigacions de la seva fortuna
2
Es llegeix en minuts

Joan Carles I ha assegurat que té «moltes ganes» de la trobada prevista per a aquest dilluns amb el seu fill, el rei Felip VI, a Madrid. I preguntat pels periodistes sobre si donarà explicacions sobre la seva fortuna ha respost taxatiu: «¿Explicacions de què?», ha dit el rei emèrit mentre se sentien les seves rialles i el cotxe de Pedro Campos, el seu amfitrió i president del Club Nàutic de Sanxenxo, seguia el seu camí.

L’emèrit ha contestat així a les preguntes dels mitjans congregats a la sortida del Club Nàutic de Sanxenxo, on ha assistit a l’entrega de premis del Trofeu Viatge Interries que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la localitat de Pontevedra i que ha guanyat el ‘Bribón’.

En la cerimònia, el monarca ha rebut una placa com a reconeixement al seu «suport a la vela i a l’esport en general», així com a l’impuls al turisme a la localitat de Pontevedra i a tot Galícia.

Aquests guardons ‘especials’ també han anat a parar per a l’alcalde de Sanxenxo, Telmo Martín, i per a l’empresari i president del Club Nàutic, Pedro Campos. Tots ells, assegura l’organització, han contribuït a l’activitat turística de la localitat.

L’emèrit, ajudat per un dels seus assistents i recolzat en un bastó, també ha pujat a recollir el premi que reconeix el ‘Bribón’ com a guanyador del Trofeu d’aquest cap de setmana, en la categoria Clàssics, que se celebra en el marc de la Copa d’Espanya de Vela de 6 metres.

Completen el podi ‘Titia’, també del Nàutic de la localitat de Pontevedra, i ‘Caprice’, del Club Marítim de Canido; tots ells de bandera espanyola.

Una vegada més, desenes de persones s’han amuntegat a l’espigó per veure l’entrega de premis, alguns d’ells amb banderes d’Espanya. Quan Joan Carles ha pujat a rebre la placa commemorativa, i també quan ha recollit el trofeu per al ‘Bribón’, molts dels espectadors s’han arrencat amb «‘viva España’» i «‘viva el Rey’», entre aplaudiments i crits de joia.

Notícies relacionades

Si bé Joan Carles no ha fet declaracions durant l’entrega de guardons, sí que ho ha fet a l’abandonar els voltants del Club Nàutic acompanyat per Pedro Campos, a casa del qual es dirigeixen ara.

Està previst que el monarca es desplaci a Madrid aquest dilluns, on, segons havia informat Casa Reial aquesta setmana, es reunirà amb el seu fill Felip VI i aprofitarà també per visitar amics i familiars.

Temes:

Joan Carles I